DPS: AEM prihvatila još jedan prigovor, novo upozorenje Javnom servisu
Rtcg

DPS: AEM prihvatila još jedan prigovor, novo upozorenje Javnom servisu

Agencija za elektronske medije prihvatila je još jedan prigovor Demokratske partije socijalista Crne Gore i izrekla novo upozorenje Javnom servisu RTCG, saopšteno je iz DPS-a.

“Upozorenje je izrečeno zbog neispunjavanja obaveze emitera da doprinosi cjelovitom i nepristrasnom informisanju javnosti o događajima u zemlji i inostranstvu; neispunjavanja uslova za emitovanje televizijskog programa i to da vijesti moraju istinito i korektno predočiti činjenice, a različiti pristupi i mišljenja moraju biti primjereno zastupljeni, uz poštovanje razlika u mišljenjima o političkim ili privrednim pitanjima; kršenja obaveze emitera da u proizvodnji informativnih programa, poštuje načelo nepristrasnosti, kao i da se događaji moraju vjerno prikazati, a različiti pristupi i mišljenja biti profesionalno i korektno zastupljeni”, navode u DPS-u.

Iz DPS-a dodaju da je prigovor AEM-u upućen zbog priloga emitovanih u informativnoj emisiji Dnevnik u 19,30 sati od 11. novembra 2017, u kojoj je urednički tim RTCG emitovao izjavu Miodraga Lekića iz DEMOS-a, ali je, kako navode, izbjegao da javnosti predstavi i stavove DPS - a na ovu temu, koje je saopštio poslanik Nikola Rakočević

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.