U pasošima Bošnjaka pisaće
Ilustracija

Već ima takvih pasoša

U pasošima Bošnjaka pisaće "državljanstvo Republike Srbije" umjesto "srpsko državljanstvo"

U putnim ispravama Bošnjaka u rubrici za državljanstvo stajaće ubuduće odrednica "državljanstvo Republike Srbije", a ne "srpsko državljanstvo", kaže lider Stranke za Sandžak Fevzija Murić i dodaje da već ima takvih pasoša.

Murić je na konferenciji za novinare, kako prenosi sandzakhaber.net. rekao da je njegova stranka takvu inicijativu podnijela prije nekoliko godina, te da je MUP uvidio propust, uvažio inicijativu i preduzeo mjere da se to ispravi, prenosi Tanjug.

"Mi smo obaviješteni da je od 2. oktobra 2017. prilikom izdavanja putnih isprava, u jednom od pasoša upisano ''državljanstvo Republike Srbije'', a ne ''srpsko", rekao je Murić.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.