Ekstremno niske temperature zahvatile i Čikago, otežano odvijanje saobraćaja

Ekstremno niske temperature vazduha koje su uslijedile nakon sniježne oluje koja je zahvatila sjeveroistok SAD-a, nastavljaju da otežavaju život u Čikagu.

Sniježne padavine počele su prije božićnih praznika, a živa u termometru u tom gradu je pokazivala i minus 20 stepeni. Ekstremno niske temperature uzrokovale su manji broj vozila čak i na najprometnijim ulicama, a brojni programi širom grada su otkazani.

2018010722795139229543124Web

Foto:AA

Hladno vrijeme je uzrokovalo i otežano odvijanje naročito aviosaobraćaja. Ekipe nastoje održati dionice prohodnim, a lomili su i led na rijeci Oikago i jezeru Mičigan.

Nadležni organi su upozorili građane na ekstremno niske temperature, a širom Čikaga su postavljeni centri za grijanje.

Podijeljeni su i pokrivači, a pojedini Amerikanci su otvorili svoja vrata beskućnicima.

Niske temperature nisu pogodile samo ljude, nego i životinjski svijet.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.