Potpisivanje Deklaracije o pomirenju četnika i partizana 27.januara
Milan Knežević

Knežević najavio

Potpisivanje Deklaracije o pomirenju četnika i partizana 27.januara

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević najavio je da će Deklaracija o pomirenju potomaka četnika i partizana biti potpisana 27. januara.

Deklaraciju bi trebalo da, osim Kneževića, potpišu i predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić i srodne političke grupacije i udruženja.

"Deklaracija o pomirenju potomaka partizana i četnika u Crnoj Gori predstavlja društvenu potrebu kako bi se izbjegle dalje ideološke konfrontacije i stigmatizovanja. Notorna je laž da se partizanski pokret u Drugom svjetskom ratu borio za nezavisnu Crnu Goru i članstvo u NATO alijansi. Partizanska borba bila je usmjerena na stvaranje zajednice jugoslovenskih naroda i društva socijalne pravde, a ne nikako za divljački neoliberalizam i lopovluk koji je od Crne Gore napravio privatnu državu" kazao je Knežević za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, da apsurd bude potpun, upravo su nekadašnji komunistički funkcioneri, vaspitavani na sedam ofanziva, postali "ofšor kapitalisti i zagovornici NATO vrijednosti porobljavanja svih koji drugačije misle".

"Zato oni ne mogu bilo kome u Crnoj Gori određivati ideološku podobnost, i zato ova deklaracija o pomirenju predstavlja iskaz većinske volje naroda koji je kroz vjekove stvarao ovu državu. Očekujem da potpisivanje deklaracije bude 27. januara, na Svetog Savu, kao jasan iskaz duhovne, istorijske i društvene samosvijesti ljudu koji su spremni da eliminišu podjele i stvaraju Crnu Goru prema mjeri njenih građana, a ne elita. Posebno je suđenje u tzv. državnom udaru, pokazalo da režimski ideolozi i fanatici imaju potrebu za „kafkijanskim procesima“ u neograničenom trajanju", zaključio je Knežević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.