Budžet Opštine Budva nije usvojen, Joković: Centrala SNP-a nije za raskid koalicije
Ilustracija

Budžet Opštine Budva nije usvojen, Joković: Centrala SNP-a nije za raskid koalicije

Sjednica Skupštine Opštine Budva nije održana jer sjednici nijesu prisustvovali odbornik SNP-a Goran Pejović i nezavisni odbornik Stevan Džaković.

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović rekao je, nakon što je konstatovano da nema kvoruma za održavanje sjednice, da je razočaran situacijom i da "vlast koja nije u stanju da donese budžet nije vlast".

Dodao je da je razočaran odnosom nezavisnog odbornika i odbornika SNP.

"Odbornik Džaaković, dobro znate je dao riječ da će prisustvovati svakoj sjednici i da ni na koji način neće uslovljavati ovu većinu niti urušavati kvorum. Takođe, je javno dao riječ da će glasati za svaku odluku za koju je neophodna skupštinska većina, odnosno 17 odbornika. Znači, pogazio je svoju datu riječ. Razlozi koje je naveo na svojoj konferenciji za novinare, nemaju nikakve veze sa činjenicama, u pitanju su neki drugi razlozi. Ono što mogu da pokažem e-mail koji je poslao šef kabineta predsjednika Opštine Zdravko Pavlović koji je sredinom novembra uputio Džakoviću, gdje ga informiše da se razmatra predlog budžeta i Plana investicija i da do 22. novembra dostavi svoje predloge. Naravno, nije dostavio ništa. Nakon toga mi smo poslali nacrt budžeta, prvi put u istoriji Budve mjesec dana ranije, uslijedile su javne rasprave, nije imao šta da kaže. Nakon toga je, kako predviđa Poslovnik dobio predlog budžeta, deset dana prije sjednice, ni tada nije podnio ni jedna amandman", kazao je Krapović za Vijesti.

On je naglasio da budžet neće biti usvojen isključivo zaslugom Džakovića i Pejovića.

“ Ono što se u javnosti pominje kao razlozi njihovog odsustva, mogu da kažem da to nije to.Oni apsolutno imaju podršku za većinu tih zahtjeva. Po srijedi je nešto drugo. Nakon 1. Janura , mislim da I sa privremenim finansiranjem, jako ćemo teško funkcionisati, mislim da je to jako lose u ovoj situaciji , kada imamo odlične rezultate. Vlast koja nije u stanju da donese budžet , nije vlast i to je prosto jasno. U skladu sa tim mi ćemo povući određene poteze”, kazao je Krapović.

Ukoliko do kraja godine ne bude usvojen budžet, odnosno ne bude donijeta odluka o privremenom finansiranju, za šta je isto potrebno održavanje sjednice Skupštine opštine, Vlada ima otvorena vrata da uvede prinudnu upravu u Budvi.

Lider SNP Vladimir Joković za CdM kaže da centrala partije nije za to da se raskine vlast u Budvi, ali su za to da se poštuju dogovori oko raspodjele vlasti u Budvi.

On je reagovao nakon što su šef budvanskog SNP-a i potpredsjednik Opštine Veselin Marković kazali da postizborna koalicija, koja je zaključena nakon izbora 2016, raskinuta i da je SNP otvoren za nove pregovore.

“Ovo nije definitivno. Vidjećemo što će i kako biti. SNP nije za raskid vlasti. Ako se ispoštuje dogovor o funkcionisanju koalicionog dogovora, SNP neće raskidati koaliciju”, kazao je Joković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.