Podgorica: Drogu krijumčarili iz Albanije pa prodavali u CG, uhapšeno 12 osoba
ilustracija

Zaplijenjena skoro tona marihuane

Podgorica: Drogu krijumčarili iz Albanije pa prodavali u CG, uhapšeno 12 osoba

Pripadnici crnogorske policije u akciji "Trik" pronašli su i oduzeli ukupno 982 kilograma marihuane, 1,7 kg heroina i oko 3 kg smjese za miješanje sa opojnim drogama radi dobijanja na masi. Uhapšeno je 12 lica.

Kako je saopštila Uprava policije, ovom akcijom razbijena je kriminalna grupa za koju se sumnja da je krijumčarila marihuanu i heroin na međunarodnom nivou i presječen je lanac krijumčarenja i prodaje ovih opojnih droga.

"Službenici Odsjeka su u koordinaciji sa SDT u više mjeseci koliko je trajala akcija lišili slobode ukupno 12 lica – jedno lice za koje se sumnja da je organizator ove kriminalne grupe i 11 lica za koja se sumnja da su članovi ove kriminalne grupe, stvorene radi krijumčarenja i ulične prodaje opojne droge. Od ovih 12 lica, jedno lice je lišeno slobode juče, tri su lišena slobode danas, dok je osam lica lišeno slobode u prethodnom periodu – od početka sprovođenja akcije", istakli su iz Uprave policije.

Policija je juče oko 16 časova, lišila slobode P.N. državljanina Republike Albanije, zbog sumnje da je u prethodnom periodu organizovao kriminalnu organizaciju koja je djelovala u Crnoj Gori, a koja se bavila krijumčarenjem i prodajom opojnih droga.

Danas su uhapšeni državljani Crne Gore V.J, Đ.J. i V.J.

"Sumnja se da je P.N. kao organizator ove kriminalne grupe angažovao kao pripadnike kriminalne organizacije ostala lica koja su danas i u prethodnom periodu lišena slobode. Oni su, sumnja se, vršili nabavku opojnih droga marihuana i heroin na teritoriji Republike Albanije koju su nakon toga krijumčarili i prodavali na teritoriji Crne Gore. P.N. je kao organizator ostalim licima, sumnja se,  određivao uloge, zadatke i davao upustva u krijumčarenju i prodaji opojnih droga", kazali su iz policije.

Ova kriminalna organizacija je, kako se sumnja, djelovala u dužem vremenskom peridu, a posebno je bila aktivna od 1. januara do 5.decembra prošle godine sa ciljem sticanja nezakonite dobiti od krijumčarenja i prodaje droge na međunarodnom nivou. 

"Prilikom izvođenja akcije, zaplijenjeno je i 1,7 kilograma heroina i tri kilograma smjese za uvećanje mase droge, javlja Anadolija.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.