Poljska pokazala da je prijatelj Crnoj Gori kad je bilo najvažnije
Sa sastanka, Marković-Tataržinska

Marković primio u oproštajnu posjetu ambasadorku Tataržinsku

Poljska pokazala da je prijatelj Crnoj Gori kad je bilo najvažnije

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Republike Poljske Irenu Tataržinsku.

Na sastanku je obostrano ocijenjeno da su bilateralni odnosi Crne Gore i Poljske kvalitetni, prijateljski i sadržajni, da dobijaju novu dimenziju partnerskim i savezničkim odnosom unutar NATO-a, i da obje strane vide prostor za dalje unapređenje posebno na ekonomskom planu.

Premijer je izrazio zadovoljstvo i konkretnim rezultatima dobrih odnosa dviju država rekavši da ohrabruju povećanje broja poljskih turista u Crnoj Gori i sve intenzivnije interesovanje investitora iz Poljske za našu zemlju.

„Poljska je prijatelj Crne Gore i to je pokazala u najtežim trenucima kada je to nama bilo najpotrebnije i najvažnije“ – rekao je Marković.

Ambasadorka Tataržinska je ocijenila da je Crna Gora ostvarila u vrijeme njenog mandata veliki uspjeh ulaskom u NATO i da se brzo približava članstvu u Evropskoj uniji i konstatovala da će Poljska nastaviti da podržava Crnu Goru u evropskim integracijama.

Predsjednik Vlade se zahvalio ambasadorki Ireni Tataržinskoj i na ličnom doprinisu kvalitetnim odnosima dviju država i uspjesima Crne Gore.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.