Demokrate formirale jos dva mjesna odbora u Pljevljima
Foto: Demokrate

Mataruge i Šula

Demokrate formirale jos dva mjesna odbora u Pljevljima

Pljevaljske Demokrate formirale su još dva mjesna odbora na seoskom području. Ovog puta na red su došli MO Mataruge i MO Šula.

"Za presjednika MO Mataruge izabran je učitelj Vukajlo Gačević, za potpresjednike izabrani su Miloš Kartal, Ratomir Janjušević i Dragoslav Vukašinović, a za sekretara Milan Ćirović. Za presjednika MO Šula izabran je Velibor Petrić, za potpresjednika Radoman Đačić, a za sekretara izabran je Drago Lisica", saopšteno je iz ove partije.

Uprkos snijegu koji je prelazio pola metra, ogroman odziv članstva iz ovih mjesnih zajednica, kako su kazali, daje dodatni vjetar u leđa OO Demokratske Crne Gore Pljevlja da nastavi sa razobličavanjem ekspoziture DPS na lokalnom nivou.

"Trenutna situacija u ove dvije mjesne zajednice više je nego zabrinjavajuća. Konkretno, u mjesnoj zajednici Mataruge putevi su dobar dio zime zavejani, usljed nesposobnosti organa lokalne samouprave da puteve održavaju prohodnim. Nadamo se samo da ih snijeg početkom decembra nije iznenadio. Da situacija bude još gora, u susjednoj Vrulji nastava u osnovnoj školi prekinuta je još od 21. novembra zbog nedostatka ogrijeva, a situacija ništa nije bolja ni u ostalim seoskim školama. Nadamo se samo da ovo nisu podsticajne mjere za poljoprivrednike, čija djeca već danima ne mogu da pohađaju nastavu",stoji u saopštenju.

Kako su kazali, situacija nije ništa bolja ni u Mjesnoj zajednici Šula.

"Neredovno čišćenje puteva dodatno otežava život staračkim domaćinstvima u ovom kraju. Ožiljci koje je ostavila tridesetogodišnja nebriga aktuelnog režima prema ovom mjestu vidljivi su na svakom koraku. Nekada naselje sa ogromnim potencijalom, rudnikom koji je prehranjivao na stotine porodica, danas dijeli sudbinu svih pljevaljskih sela. Mladi su odavno otišli, a nekolicina staračkih domaćinstava, apsolutno zaboravljeni od svih nadležnih organa, ostaju da se bore sa svakodnevnim egzistencijalnim problemima", saopšteno je.

Upravo zbog toga je, kako su kazali, evidentna ogromna podrška koju Demokrate uživaju u Pljevljima, jer će se raskinuti sa dosadašnjom praksom zanemarivanja pljevaljskih sela.

Demokrate su za kratko vrijeme formirale najjmoćniju partijsku infrastrukturu u opštini Pljevlja, koja će na proljeće politički nokautirati lokalni ogranak poslednjeg diktatorskog režima u Evropi. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.