Bivši predsjednik Gruzije prijetio da će da se ubije pa uhapšen (VIDEO)
Izvor:Twiter

Drama u Kijevu

Bivši predsjednik Gruzije prijetio da će da se ubije pa uhapšen (VIDEO)

Pripadnici ukrajinske policije uhapsili su bivšeg predsjednika Gruzije Mihaila Sakašvilija na krovu njegove kuće u Kijevu. On je prijetio da će se ubiti skokom.

Sakašvili, kod kojeg je policija došla rano jutros kako bi izvršila pretres stana, popeo se na krov i zaprijetio da će skočiti, javila je nešto ranije danas Televizija 1+1, a prenosi Sputnjik. Ispred stana su odmah stigli spasioci i ljekari.

Jedan od saradnika bivšeg predsjednika Gruzije hospitalizovan je sa prelomima ruke i noge, javila je televizija. 

Na mjestu događaja se nalazio oko 30 pristalica Sakašvilija i oko 100 policajaca. 

Britanski Independent piše da je sve počelo da se odigrava oko sedam sati po lokalnom vremenu kada su se predstavnici tužilaštva pojavili u njegovoj kući u ukrajinskoj prijestonici. Oni su, kako tvrdi Sakašvilijev blizak saradnik David Sakravedlidže, pokušali na silu da uđu u kuću i izvrše pretres. Sa Sakašvilijem, koji protekle tri godine živi u Ukrajini, razgovarali su pregovarači dok je dok je prijetio da će da skoči sa krova kuće. 

Potom je ukrajinski poslanik Vikotor Čumak je medijima saopštio da je Sakašvili uhapšen. 

Sakašvili je prije dva dana pozvao građane na proteste na glavnom trgu u Kijevu ako Skupština Ukrajine ne bude u roku od nedelju dana donijela zakon o smjeni predsjednika republike Petra Porošenka.

Sakašvili predstavlja politički izazov za Porošenka koji ga je postavio za guvernera Odese pošto mu je u Gruziji istekao predsjednički mandat.

U međuvremenu su se njih dvojica razišli, a Porošenko je Sakašviliju u julu oduzeo ukrajinsko državljanstvo. 

Bivši gruzijski predsjednik je u novembru na silu prešao ukrajinsku granicu i tako se vratio u tu zemlju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.