Ubica Baranina Igora Mitrovića lociran u Njemačkoj
Foto:Uprava policije

Višestruki prestupnik

Ubica Baranina Igora Mitrovića lociran u Njemačkoj

Srpski državljanin Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, zvani Ćela i Kopilan, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je prije više od četiri mjeseca ubio Baranina Igora Mitrovića, prema posljednjim operativnim informacijama policije nalazi se u Njemačkoj.

To je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, koji tvrde da intenzivno sarađuju sa kolegama iz Njemačke i drugih zemalja, te očekuju da će mu uskoro biti stavljene lisice.

Zaječarac se tereti da je 18. jula u blizini žrtvine kuće u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja, prišao vozilu „fiat“ i iz pištolja kalibra devet milimetara, za sada nepoznate marke, ispalio u Mitrovića više projektila.

Iskoristio je priliku kada se Mitrović vozilom uključivao sa lokalnog na magistralni put u Šušanju i kada je njegova supruga izašla iz vozila da baci smeće u kontejner. Usmrtio ga je pred dvoje maloljetne djece, koja su bila na zadnjem sjedištu automobila.

Jovanović je identifikovan na osnovu rezultata vještačenja, izjava svjedoka, video-zapisa, a veliki značaj u istrazi dala je srpska policija kada je kolegama iz Crne Gore dostavila podatke o ovom višestrukom povratniku.

Osuđivan je i sumnjičen za iznudu, otmicu i prevaru, a kako su ranije saopštili iz crnogorske policije, nije isključeno da mu ovo nije prva likvidacija.

Istražitelji su utvrdili da je Jovanović prije ubistva Mitrovića boravio u Baru pet mjeseci, od februara do 18. jula. Precizno je izučio kretanje žrtve i njegove navike i čekao pogodan momenat za egzekuciju.

Dan nakon ubistva izuzeti su snimci sa video-nadzora i nakon tri dana utvrđeno je da je osoba sa fotografije počinilac ovog zločina. Tada je Jovanović već bio van granica Crne Gore.

Crnogorski istražitelji su još na početku istrage kolegama iz Srbije, a i još pet zemalja, proslijedili fotografiju Jovanovića.

Istražitelji su utvrdili da je Jovanović u Crnu Goru došao s ciljem da ubije Mitrovića, s planom razrađenim do najsitnijeg detalja. Motiv likvidacije, kako  je nazvanično saopšteno, leži u razračunavanjima zbog ilegalnih poslova vezanih za trgovinu narkoticima.

Pravosnažnom presudom u Srbiji, Jovanović je osuđen na 13 i po godina koje je odležao do 1997. godine. Nakon toga za krivično djelo otmica osuđen je na osam godina i 2015. godine je izašao iz zatvora. Na osnovu informacija koje su dostavile kolege iz Crne Gore, srpske vlasti potražuju Jovanovića kako bi provjerili da li je počinio neka ubistva na teritoriji te zemlje.

Prije skoro deset godina hapšen je poslije otmice djevojke, a policiji je u istrazi pomogla njegova govorna mana, to što ne zna da izgovori slovo „r“.

Jovanović je zbog otmice mlade Boranke osuđen na osam godina zatvora. Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima srpske policije, nastavio je sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoljetstva.

Poslije suđenja za otmicu Boranke, mediji su objavili da je preko branioca zaprijetio sutkinji koja je vodila slučaj da će joj „unakaziti lice i polomiti noge, ukoliko ga ne pusti iz pritvora“.

Osumnjičeni za ubistvo Igora Mitrovića do sada je četiri puta mijenjao ime. Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promijenio u Željko Ćosić. Poslije bjekstva iz Makedonije 2005. godine, gdje je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Poslije toga promijenio je samo prezime i to u Jovanović, a posljednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji - Nikola Jovanović.

Izvor:Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.