Krivokapić: Koliko je ruskih para ušlo u CG možemo samo da naslućujemo
Foto: Portal Antena M, Boro Krivokapić

"Poruka izbora ogromno NE izdaji Crne Gore"

Krivokapić: Koliko je ruskih para ušlo u CG možemo samo da naslućujemo

Istaknuti pisac i novinar Boro Krivokapić u "Živoj istini" komentarisao je prošlonedjeljne lokalne izbore, govorio o političkim liderima i stranim ambsadorima, analizirao društveno-političke procese, kao i odraz svih tih tema u crnogorskim medijima.

Odgovarajući na pitanje kako su lokalni izbori postali sudbonosni za sudbinu države, i to nakon ulaska Crne Gore u NATO, Krivokapić smatra da prošlonedjeljni rezultati istinski imaju istorijsku dimenziju, jer su poslali snažnu poruku u odnosu na Crnu Goru, prenosi Antena M.

„To je jedno ogromno NE izdaji Crne Gore, a ne nikakvom bojkotu, programima, ambicijama, nego bukvalno ne izdaji Crne Gore"!

Na opasku da na lokalnim izborima nije bilo vidnog miješanja Rusije, kaže da samo nije bilo planiranog nasilja.

Koliko je ruskih para kako kaže ušlo u Crnu Goru, "to mi možemo samo da naslućujemo".

Krivokapić je u "Živoj istini" govorio i o suđenju za terorizam u pokušaju. 

"Treba zaista biti sramotan pa poricati sadržaj tog sudskog procesa. Kad ne bi bilo istina to što govori svjedok saradnik Saša Sinđelić, on se ne bi zvao Sinđelić nego Žil Vern! Jer, izmisliti sve ovo, posložiti i izbrukati Udbine beogradske advokate, koji su došli da ga brane... Zašto su tu samo dva crnogorska advokata, a svi ostali poznati oprobani advokati Udbe srpske? Znate li koliko košta njih 20, to je dnevno po 4-5000 eura, a to treba neko da plati".

Krivokapić tvrdi da je došlo do novog ustrojstva u organizaciji rusko-srpske urote i da je mitropolit Amfilohije, za koga kaže da je "prvi materijalni dokaz da Boga nema", na njenom čelu.

Dodaje da i neki ambasadori sa Zapada "nijesu nevini u toj priči".

„Neshvatljivo je da bivši ili sadašnji ambasadori SAD, Njemačke rade za interese Rusije u CG i za njihove pučističke ambicije", kaže Krivokapić za kojeg je, kako kaže sramna činjenica to što je američka amasadorka napravila pritisak da ne odu u pritvor lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević.

“Cijela Crna Gora zna da je američki ambasador u Podgorici svojom inicijativom izdejstvovao da se ne primijeni mjera pritvora prema Kneževiću i Mandiću i time je iskompromitovan crnogorski vrhovni tužilac, koji šta god sada da uradi ispada smiješno”, direktan je Krivokapić.

Stoga je, dodaje dužnost crnogorske Vlade da takvu praksu prekine.

„Vlada treba da pozove te osobe i opomene ih da ne učestvuju u unutrašnjem političkom životu Crne Gore. Ako se na kraju na to ogluše, onda neka upozori njihove Vlade. U suprotnom, oni treba da formiraju diplomatske partije, koja će imati pet ili sedam zagarantovanih mandata u Parlamentu, i da onda oni čine parlamentarnu većinu i biraju premijera, vladaju. To je glavna psihološka greška u ponašanju države, što se ona i dalje ponaša kao kandidat, a ne kao punopravna članica najmoćnije organizacije na svijetu”, zaključio je Krivokapić.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.