Knežević: Opozicija na lokalnim izborima doživjela debakl
Milan Knežević

DF neće bojkotovati predsjedničke i lokalne izbore

Knežević: Opozicija na lokalnim izborima doživjela debakl

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević odbacio je juče ideju Socijaldemokratske partije o ,,makedonskom scenariju“ za Crnu Goru koji uključuje bojkot lokalnih i predsjedničkih izbora.

Knežević je ocijenio da je opozicija na lokalnim izborima doživjela debakl.

- Mislim da će Milo Đukanović odmah izljubiti onog iz opozicije koji izađe sa idejom bojkota predsjedničkih i lokalnih izbora, jer će se on lično pobrinuti da dobije odgovarajuće protivkandidate i u potpunosti isfingira legitimnost tog procesa. Uostalom, imamo brutalan primjer Nikšića, kad smo na prijedlog Demokrata bojkotovali izbore, a DPS i SD izašli na izbore, i imali pardoks da su nevažeći listići bili ,,jači“ od partije Ivana Brajovića, ali to Đukanovića nije uopšte uznemirilo, već DPS dominantno vlada Nikšićem skoro 9 mjeseci - kazao je Knežević za Pobjedu.

Prema njegovim riječima, DF je odavno predložio ostatku opozicije zajedničke proteste i zajedničkog nestranačkog kandidata za predsjednika.

- Naš poziv i dalje stoji, ali pojedine umišljene mesije iz opozicije nakon ovih izbora moraju znati da nećemo pristati ni na kakva ucjenjivanja ili prevaspitavanja, jer poslije ovih izbora više ,,vino nije pošto pređe bješe“- ističe Knežević.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora Knežević kaže da su oni pokazali da opozicija, ako stvarno želi smjenu DPS-a, mora zajednički nastupati.

- Činjenica da će DPS u sve četiri opštine formirati vlast najbolje govori o tome da je pojedinim strankama u opoziciji, prevashodno Demokratama bio cilj da se obračunaju sa DF-om. Rezultat tog neuspješnog obračuna je skoro apsolutna pobjeda DPS-a u svim opštinama - kazao je lider DNP-a.

Knežević tvrdi da je potpuno kontradiktorno da u ,,toku izbornog dana iz minuta u minut obavještavate javnost o zloupotrebama ispred biračkih mjesta, prebijanju kandidata za odbornike, prskanju suzavcem i biber sprejom vaših članova i aktivista, repetiranju pištolja na poslanike u ranim jutarnjim časovima, a kad se zatvore biračka mjesta, otvorite šampanjac i proglasite pobjedu, a DPS nikad jači“.

Plaćeni oglasi i milion eura

- Dan poslije debakla, plaćenim proglasom ubjeđujete građane u plaćenim oglasima da ste imali rast od 500 odsto a to što je DPS, uz sve poznate zloupotrebe opet pobijedio, navodi samo na jedno pitanje: Kakvi li su im tek porazi, ako je ovo pobjeda - pita se lider DNP-a.

Prema njegovim riječima, pokazalo se da su ovi izbori bili borba građanske opozicije protiv DF-a, a onda u građanskoj opoziciji borba Demokrata protiv SNP-a, SDP-a i Ure. 

- I zbog toga jedva čekam sljedeći sastanak tzv. građanske opozicije, da vidim kako će moći jedni druge pogledati u oči, imajući u vidu kako su se čerupali između sebe oko glasova u opozicionom biračkom tijelu. Naravno, oni koji su u ovoj kampanji potrošili preko milion eura na spotove, flajere, sličice, obilaske kuća i napade na DF dok su njihovi lideri u sudskim procesima, valjda su sad shvatili da je DF neuništiv, a da oni ne mogu biti vodeća snaga jer nijesu u stanju da uđu u biračko tijelo DPS-a - zaključio je Knežević.

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.