Situacija na Cetinju nakon vremenskih nepogoda normalizovana
Foto: Prijestonica Cetinje

Situacija na Cetinju nakon vremenskih nepogoda normalizovana

Nakon vremenskih nepogoda i obilnih padavina situacija na teritoriji prijestonice je stabilna. Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda na Cetinju je za 24 časa palo preko 350 litara kiše po metru kvadratnom, što predstavlja ekstremno veliku količinu padavina,saopšteno je iz Prijestonice.

Dodaje se da su pripadnici Službe zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje tokom protekle noći i dana imali veliki broj poziva od strane građana i institucija zbog plavljenja podrumskih prostorija i intervencija na krovovima. Njima je pomoć u vidu pumpi uputio i Direktorat za vanredne situacije.

"Dio grada bio je bez napajanja električnom energijom zbog kvara u trafostanici 110/35 kw u koju je ušla voda, a takođe probleme je stvarala i velika vlaga u trafostanicama. Stanje sa napajanjem električnom energijom je stabilizovano, dok je vodosnabdijevanje takođe uredno.

Zbog nevremena i nestanka struje danas nije bilo nastave u cetinjskim osnovnim i srednjim školama", saopšteno je.

U popodnevnim časovima voda se povukla i sa Donjeg Polja, a radovi na sanaciji Ponora biće nastavljeni nakon stabilizacije vremenskih prilika.

Vodostaj Rijeke Crnojevića izuzetno je visok i prijetio je u jednom trenutku da se izlije na šetalište.

Sve službe Prijestonice Cetinje biće u pripravnosti u slučaju potrebe daljih intervencija.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.