Danilović: Dužni smo da vratimo mandate Parlamentu
Goran Danilović

Ukoliko se stvari ne pomjere sa mrtve tačke

Danilović: Dužni smo da vratimo mandate Parlamentu

Ujedinjena Crna Gora, poručuje njen predsjednik Goran Danilović, od svog osnivanja ponavlja da bez hrabre i dovoljno jake odluke opozicije o zajedničkom djelovanju, ni jednom njenom zahtjevu neće biti udovoljeno. Opozicija mora imati neko rješenje, kaže Danilović za Kodex, i za situaciju da ništa drugo ne bude prihvaćeno.

„Moramo imati rješenje jer ne možemo samo govoriti biće, biće, jet to tako hoće međunarodna zajednica. A međunarodna zajednica traži bezuslovan povratak opozicije u Parlament. Opozicija mora imati tačan plan i korake za njegovu realizaciju“, konstatuje za Kodex lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

To, kaže Danilović, u krajnjem zahtijeva i kratkoročnu žrtvu opozicionih predstavnika u Parlamentu ako žele slobodnu zemlju. Ako se stvari ne pokrenu sa mrtve tačke a zahtjevi opozicije ne urode plodom, treba vratiti mandate Parlamentu.

„Ukoliko se opoziciji ne izađe u susret onda nije samo potrebno nego smo i dužni da vratimo svoje mandate Parlamentu. Pa neka onda Demokratska Partija Socijalista sa svojim lobistima nastavi da vlada u jednopartijskom sistemu, ukoliko je i to moguće u državi koja hoće članstvo u Evropskoj Uniji“, kaže za Kodex Goran Danilović.   

Ali je sve to lakše reći nego učiniti, svjestan je Danilović. Sve je to izvodivo ako postoji opoziciono jedinstvo a njega nema. Ne postoji ni oko mnogo jednostavnijih stvari nego što je vraćanje mandata Parlamentu, što bi prema Danilovićevom mišljenju trebalo da bude krajnji korak u djelovanju ujedinjene opozicije.

„Sve dok šaljemo signale Demokratskoj Partiji Socijalista da nisu tako strašni i pokazujemo volju za međusobno trvenje od toga neće biti ništa. Ni jedan zahtjev opozicije neće biti ispunjen“, jasan je Danilović u svojoj izjavi za Kodex.

Iako izborne cikluse smatra neregularnim, većina opozicije učestvuje u njima. Iako na lokalnim izborima u četiri crnogorske opštine opozicionari tvrde da su prošli  golgotu, neki ih priznaju neki ne, svi se drže osvojenih odborničkih mandata. 

A u svojim zahtjevima, odnosno njihovoj realizaciji, su tamo na početku. U parlamentarnom bojkotu koji više i nije jedinstven.  

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.