Makedonija: Uhapšeni poslanici i bivši ministar policije
arhiva

Zbog navodne povezanosti sa upadom demostranata i nasilijem u Sobranju

Makedonija: Uhapšeni poslanici i bivši ministar policije

Ukupno 36 osoba, među kojima i tri poslanika VMRO DPMNE Nikole Gruevskog u Sobranju Makedonije i bivši direktor Biroa policije za javnu bezbjednost, privedeno je u Skoplju po nalogu makedonskog državnog tužioca za organizovani kriminal.

Poslanici Krsto Mukovski, Žaklnina Peševska, Ljuben Arnadov i bivši ministar policije i direktor BJB Mitko Čavkov privedeni su rano jutros zbog navodne povezanosti sa upadom demostranata i nasilijem u Sobranju Makedonije 27. aprila.

U policijskoj akciji, pored njih, privedena su još 32 učesnika protesta nazvanih "Za zajedničku Makedoniju", među kojima je i glumac Vlado Jovanovski, a koji su krajem aprila upali u parlament i fizički napali poslanike tadašnje opozicije, političke protivnike VMRO DPMNE, prenosi N1 pozivajući se na agenciju Beta.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da sve privedene sumnjiči za krivično djelo "terorističko ugrožavanje ustavnog poretka i bezbjednosti".

Policija je Čavkova i druge uhapšene privela u krivični sud u Skoplju radi ispitivanja i, prema izvještajima lokalnih medija, ne dozvoljava pristup medijima.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.