U Srbiji 238 slučajeva malih boginja
Ilustracija

Povećan broj oboljelih

U Srbiji 238 slučajeva malih boginja

U Srbiji i u srpskim opštinama na Kosovu registrovano je 238 slučajeva malih boginja, navode iz Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Kako navode, od toga je 63 laboratorijski potvrđeno u Institutu "Torlak". Za nedjelju broj registrovanih slučaja povećan je za 73.

Najveći broj oboljelih registrovan je u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvom na Kosovu, gdje je 156 oboljelih.

U Beogradu su oboljele 32 osobe, u Kraljevu 38, u Bujanovcu dvije, dok je Institut Torlak potvrdio male boginje kod jedne osobe iz Preševa i jedne iz Bojnika, kao i kod pet osoba iz Niša i dve iz Novog Pazara.

Najstarija oboljela osoba ima 48 godina, a najmlađa dva mjeseca.

Vеćinа оbоljеlih, 91 odsto, nije vакcinisаna, nеpоtpunо vакcinisаna ili nеpоznаtоg vакcinаlnоg stаtusа.

Do sada je hospitalizovano 37 odsto oboljelih, a teže komplikacije registrovane su kod 21 osobe.

Večernje novosti

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.