Prioritet sanacija puteva i izgradnja kanalizacionog kolektora u Herceg Novom

Posjeta opštinskog rukovodstva MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin

Prioritet sanacija puteva i izgradnja kanalizacionog kolektora u Herceg Novom

U okviru novouvedene prakse obilaska mjesnih zajednica, predstavnici Opštine Herceg Novi na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem i potpredsjednicima, Danijelom Đurović i Milošem Konjevićem, posjetili su tokom jučerašnjeg dana mjesnu zajednicu koju čine naselja Sušćepan, Ratiševina i Trebesin.

U razgovoru sa predsjednikom i članovima savjeta MZ, kao i mještanima, definisali su ključne probleme i razgovarali o mogućnostima za njihovo rješavanje. Kako se moglo čuti, prioritet su sanacija puteva, redovnije vodosnabdijevanje i izgradnja kanalizacionog kolektora.

Predsjednik Katić je kazao da se problemi u ovoj, ali i drugim mjesnim zajednicama, gomilaju godinama i biće potreban ozbiljan rad i finansijska sredstva da se stanje popravi. Kako je rekao, aktuelna lokalna uprava je usmjerena na veći broj manjih projekata koji su realno ostvarivi i na taj način će, korak po korak, doći do unapređenje uslova za život i rad Novljana. U tom dijelu, posebno je važna konstruktivna saradnja sa mjesnim zajednicama.

PosjetaMZSuepanRatievinaTrebesin21112

Katić je podsjetio da je u proteklih pet mjeseci na ovom području već učinjeni koraci radi poboljšanja putne mreže – završena je rekonstrukcija dijela puta od Ratiševine do Mojdeža, što je projekat vrijedan 500.000 eura, a urađena su i dva projekta sanacije lokalnih puteva ukupne vrijednosti oko 25.000 eura, te je tako po prvi put asfaltirana trasa do crkve u Ratiševini. Posebno raduje činjenica da su ove dvije trase puta urađene zahvaljujući odličnoj saradnji Opštine i mještana, koji su pokazali spremnost da doprinesu uređenju mjesta.

Jasno je da je prioritet za mještane ovog dijela grada sanacija putne mreže i izgradnja rezervoara manjeg kapaciteta radi poboljšanja snabdijevanja vodom tokom ljetnih mjeseci, zaključeno je na kraju posjete. S tim u vezi, lokalna uprava će u saradnji sa MZ definisati one projekte koji su realno ostvarivi u narednoj godini, kako bi se našli u Budžetu za 2018. godinu.

Posjeta MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin dio je prakse obilazaka mjesnih zajednica radi evidentiranja stanja na terenu, direktnog kontakta sa mještanima i osluškivanja njihovih zahtjeva i potreba, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.