Cetinje: Policija oduzela municiju, minsko – eksplozivna sredstva i gasni pištolj
Cetinje

Cetinje: Policija oduzela municiju, minsko – eksplozivna sredstva i gasni pištolj

Policija Cetinja juče je postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršila pretres i tom prilikom pronašla i oduzela minsko – eksplozivna sredstva, veću količinu municije i pištolj.

Službenci OB Cetinje su u koordinaciji i po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Cetinju, a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Cetinju, izvršili pretres kuće i drugih prostorija koje koristi Cetinjanin M.S. (34).

"Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli: gasni pištolj marke “Luger CZ 85 B” koji je najvjerovatnije prepravljen da bi bio korišćen kao vatreno oružje, šest  zdjela sa “balinama” za lovačku municiju, dvije zdjele sa praškastom materijom crne boje – barut, jedno manje punjenje kapisla za lovačku municiju, 10 komada municije za lovački karabin, manju zdjelu sa plastičnim čepovima za lovačku municiju, 15 komada puščane municije kalibra 7,62mm, pet komada municije kalibra 7,62mm – pancirni metak, 24 komada praznih patrona za lovačku municiju sa inicijalnim kapslama, 14 komada plastičnih čepova za lovačku municiju, 38 komada plutanih čepova za lovačku municiju, jedan patron lovačke municije kao i jedan komad cijelog klasa dinamita i dvije polovine klasova dinamita", saopštila je Uprava policije.

Kako se dodaje, pronađena i oduzeta minsko – eksplozivna sredstva, municija i pištolj će biti upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.  

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Cetinju koji će se nakon vještečenja u Forenzičkom centru izjasiti o kvalifikaciji krivičnog djela. 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.