Kotor zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste
Filip Vujanović

Vujanović prisustvovao svečanoj sjednici povodom Dana opštine

Kotor zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović boravio je danas u Kotoru, gdje je prisustvovao svečanoj sjednici SO povodom Dana Opštine.

"Želim svim građanima i građankama Kotora, odbornicama i odbornicima, predsjendnici Skupštine opštine i predsjedniku Opštine da čestitam praznik. Da iskažem uvjerenje da će Kotor valorizovati svoje ogromne vrijednosti i svoje posebnosti i svoj značaj za Kotor i za Crnu Goru. Da iskažem uvjerenje da će planovi koje je predsjednik opštine saopštio se ostvavriti i da će biti u koristi građana Kotora i za njegov razvoj. U tom smislu se radujem svakom uspjehu Kotora i želim da on bude za dobro svih građana", kazao je Vujanović.

Na pitanje novinara kako ocjenjuje rad proteklih devet mjeseci od kako je došla u Kotor, nova vlast Vujanović kaže da ne bi ocjenjivao nijednu vlast.

"Ja želim samo uspjeh svakom gradu i vjerujem da su svi oni koji su posvećeni dobru Kotora u maksimalnom odgovornom odnosu prema njemu i želim svima uspjeh za dobro svih građana Kotora", poručio je predsjednik Crne Gore.

Na pitanje da li Kotor zavređuje status grada, jer mu je zakon mu je taj status oduzeo, Vujanović kaže da zavređuje da se sve njegove vrijednosti maksimalno iskoriste.

On je istakao da je Kotor grad UNESKO-a, grad posebne istorijske vrijednosti, grad multietničkog multivjerskog sklada.

"Grad jednog posebnog istorijskog značaja za Crnu Goru i grad kome treba posvetiti sve da bi se njegove vrijednosti valorizovale. Kako će se statusno to regulisati stvar je normative. Ja mislim da je važno da se iskoriste bogatstva Kotora za dobro svih građana Kotora. Ono što se tiče statusa stvar je budućnosti i regulacije", kazao je Vujanović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.