Pribilović u Pljevljima: Podrška nastavku reformi
Radna posjeta Pljevljima

Sastanak sa Đačićem saradnicima

Pribilović u Pljevljima: Podrška nastavku reformi

Ministarka javne uprave Suzana Pribilović sa saradnicima boravila je danas u posjeti opštini Pljevlja, tokom koje se sastala sa predsjednikom opštine Mirkom Đačićem i njegovim saradnicima.

Tokom sastanka ministarka Pribilović i gradonačelnik Đačić razgovarali su o brojnim temama koje se tiču funkcionisanja opštine Pljevlja, sa posebnim akcentom na reformu lokalne samouprave, te modalitetima za unapređenje saradnje sa resornim Ministarstvom.

''Pribilović je istakla da će Ministarstvo javne uprave dati punu podršku daljem razvoju i istakla važnu ulogu jedinica lokalnih samouprava u procesu reforme na lokalnom nivou, kao i uspostavljanja saradnje u oblasti e-uprave u cilju stvaranja jedne efikasne i ekonomične javne uprave, koja mora biti okrenuta ka građaninu i kreirana po njegovoj mjeri. U tom dijelu, opštinska uprava Pljevalja je uradila mnogo u prethodnom periodu, ali mnogo toga je ispred nas, jer ovo će sada biti zajednički posao, kako Pljevalja tako i Ministarstva javne uprave, naglasila je ministarka Pribilović. Ministarka Pribilović je čestitala Dan opštine Pljevlja i ujedno prisustvovala svečanoj sjednici'', navedeno je u saopštenju.

Kako dodaju, Mirko Đačić upoznao je ministarku sa aktuelnim razvojnim projektima, te budućim planovima koji su u funkciji daljeg ekonomskog i regionalnog razvoja i istakao posebne probleme koje ima opština Pljevlja.

Pribilović je saopštila da vjeruje da će predložena zakonska rješenja iz Predloga zakona o lokalnoj samoupravi olakšati funkcionisanje opština, te normativno urediti službenički sistem na lokalnom nivou. Vjerujemo da smo pripremili zakonsko rješenje koje će sa jedne strane olakšati rad unutar samih lokalnih samouprava, a sa druge strane stimulisati rast i razvoj, kazala je Pribilović.

Posjeta opštini Pljevlja realizovana je u okviru redovne komunikacije Ministarstva javne uprave sa lokalnim samoupravama.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.