Demokrate poručile DPS-u: Hajde da se svi odreknemo poslaničkih plata
Demokrate

Da završimo tu priču

Demokrate poručile DPS-u: Hajde da se svi odreknemo poslaničkih plata

Demokratska Crna Gora reagovala je danas na ocjenu poslanika Demokratske partije socijalista Mihajla Anđušića, o nastavku bojkota Skupštine dijela takozvane građanske opozicije.

Kako kažu, posljednja izjava mladog poslanika paradigma je stanja u kojem se nalazi ta organizovana kriminalna grupa.

''Nervoza, strah od poraza, trema od kamere, i pokreti zjenicama karakteristični za pokušaje prisjećanja napamet naučenog. Teze vlasnika DPS-a, pamfletski preformulisane na različite načine i podijeljene pionirima u vidu zadataka - napamet naučene pjesmice. Žalosno je što ste svoje mlade godine pretvorili u apologete režima dugog trideset godina. Međutim, to je vaš problem koji građani već kažnjavaju, a tek će kazniti na predstojećim izborima'', navode Demokrate.

DPS-u su uputili i javni poziv, pošto, kako kažu, stalno kritikuju poslanike opozicije na temu podizanja poslaničkih plata, ''da jednom za svagda završimo tu priču: ajde da se svi odreknemo poslaničkih plata, i mi i vi'', predložile su Demokrate.

''Eto, javni poziv i čekamo odgovor! A kako znamo da vam kleptomanska psihologija ne dozvoljava da prihvatite naš poziv, i kako stalno trabunjate o demagogiji, evo vam sada vrlo precizni podaci:

Za 27 godina vladavine DPS isplaćeno je:

- za plate poslanika - 31 milion

- za plate javnih funkcionera koje je postavljao DPS - 82 miliona

- za partiju sa državnog nivoa - 54 miliona

- za partiju na lokalnom nivou - 34 miliona

Ukupno: 201 milion eura.''

U tih 201 milion eura koje su im, kako tvrde Demokrate, građani plaćali iz svog džepa oni su uradili sljedeće:

''- broj domaćinstava koje ste obišli: 0

- broj kilometara koje ste prešli sopstvenim vozilima: 0

- broj škola koje ste obnovili iz svog džepa:0

- broj litara goriva kojeg ste se odrekli: 0

- broj fabrika koje ste otvorili: 0

- broj fabrika koje ste ugasili: 200

- broj radnika koje ste ostavili na ulici: 100 000

- broj mladih koji su napustili Crnu Goru: 100 000

- stopa nezaposlenosti: 22%

- nezaposlenost mladih: 50%

- javni dug: preko 3 milijarde

- poreski dug: 800 miliona

- broj ubistava: 600''- saopštavaju Demokrate i dodaju da je vrijednost imovine crnogorske privrede 1998 iznosila 4.5 milijarde a da je prihod od privatizacije pomenutih preduzeća 0.5 milijarde, te je, kako kažu, jasno da je četiri miliona ukradeno, a preduzeća uništena.

''Treba li još?
- Prije 27 godina - obala crnogorska;

- Nakon 27 godina - obala tajkunska;

- Prije 27 godina - šume crnogorske;

- Nakon 27 godina - šume tajkunske, raskrčene, posječene i rasprodate;

- Prije 27 godina - hoteli crnogorski;

- Nakon 27 godina - hoteli tajkunski.''

Demokrate napominju da su se odrekli svih beneficija koje uključuju naknadu za gorivo, telefon, službena vozila i dnevnice.

''Takođe, odričemo se svakog mjeseca većine svoje zarade od koje smo već renovirali tri škole i to u Pljevljima, Podgorici i Šavniku. A, čega ste se vi odrekli? Podignete 2000 eura plate, a onda kao 'prave patriote' tražite od Skupštine Crne Gore da vam refundira 30e troškova za telefon i 10 litara goriva. Bestidno, kako vam i priliči'', poručuju Demokrate.

Dodaju da je DPS uspio da opljačka Crnu Goru u kojoj se i pored velike gladi ukućana čuvala odvojena hrana, rezervisana za gosta u nevolji, rođaka, brata...

''Na kraju, još jednom pozivamo Demokratsku partiju Svetozara da se izjasni u odnosu na naš predlog da se svi odreknemo poslaničkih plata, ako vam basta'', zaključeno je iz Demokrata.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.