Dva lica uhapšena zbog prevare, jednom krivična zbog zloupotrebe položaja
Ilustracija

Podgorica i Bar

Dva lica uhapšena zbog prevare, jednom krivična zbog zloupotrebe položaja

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su u dvije odvojene aktivnosti procesuirali tri lica za dva krivična djela. Protiv jednog lica podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku zbog postojanja osovane sumnje da je počinilo krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju dok su dva lica lišena slobode zbog sumnje da su počinila krivično djelo prevara.

Službenici Odsjeka su nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv S.I. (53) iz Bara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju.

On je, kako se sumnja, ovo krivično djelo počinio na način što je kao odgovorno lice u privrednom društvu d.o.o. Sato Podgorica, hotel “Sato” u Sutomoru, a  zaposlen  na poslovima administrativnog radnika, u vremenskom periodu od 7. oktobra do 18. oktobra  2017.godine, u više navrata a u različitim vremenskim periodima, u kontinuitetu i produženom trajanju prisvajao novčana sredstva i na taj način  prozrokovao neobjektivan i nedokumentovan manjak.

"S.I, kako se sumnja, nije naplaćene iznose novca od gostiju hotela uplaćivao kao pazar na pripadajući žiro račun matičnog preduzeća, već je pazare zadržavao za sebe, i na taj način prouzrokovao štetu hotelu “Sato” u iznosu od 6.837 eura, a  sebi, zloupotrebom svog položaja ili povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom, pribavio protivpravnu imovnsku korist", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, službenici Odsjeka su, postupajući po više prijava podnijetih protiv nepoznatih počinilaca krivičnih djela prevara, počinjenjih u periodu od 2. oktobra do 5. oktorba ove godine, preuzeli niz mjere i radnji i tom prilikom identifikovali i lišili slobode N.R. i Z.P,oba iz Podgorice, zbog sumnje da su počinili ova krivična djela.

Oni su, kako se sumnja, falsifikovane virmane, sa falsifikovanim pečatima i potpisima odgovornih lica u preduzećima “Monte Line Travel" iz Budve i “Belavista Trend Montenegro" iz Herceg Novog, realizovali kod " Addiko" banke u Podgorici, a zatim kod preduzeća "On Line Company", "Conect Mobile" i "Tehnomax"  iz Podgorice.

"Oni su tom prilikom preuzimali mobilne telefone i drugu robu.  Kako se sumnja, N.R. i Z.P. su na ovaj način pričinili štetu pravnim licima "Monte Line Travel" i “Belavista Trend” u ukupnom iznosu od 6.321 eura, ostvarujući za sebe protivrpavnu imovinsku korist", kažu iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se N.R. i Z.P. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo prevara.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.