Hapšenje u Baru zbog eksploziva za nezakonit izlov ribe
ilustracija

Hapšenje u Baru zbog eksploziva za nezakonit izlov ribe

Službenici CB Bar su danas, nakon dobijenih rezultata vještačenja iz Forenzičkog centrA uhapsili D.S. (49) iz Bara zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, i podnijeli krivičnu prijavu za isto krivično djelo protiv M.J. (58) iz Bara, koji se nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo.

Uprava policije podsjeća da su službenici Sektora granične policije, 11. juna u vremenskom perodu od 3 do 12časova realizovali zasjedu u cilju suzbijanja nezakonitog izlova ribe i oko 8h kontrolisali dva lica na području Opštine Bar, u reonu plaže Maljevik.

Policajci su kontrolisali M.J. (57) iz Bara i D.S. (49) iz Bara kao i lice mjesta gdje su ova dva lica zatečena.

"Tom prilikom je, u neposrednoj blizini ovih lica pronađena najlon kesa u kojoj su se nalazila dva odvojena eksplozivna sredstva koja su, kako se sumnja, bila namijenjena za nezakonit izlov ribe, kao i torba sa opremom za ronjenje. Pronađeni i oduzeti predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", podsjeća UP.

Službenci CB Bar su 16. novembra nakon konsultacija sa državnim tužiocem u ODT u Baru, koji se izjasnio o kvalifikaciji ovog krivičlnog djela nakon dobijenih rezultata vještačenja pronađenih predmeta iz Forenzičkog centra, lišili slobode D.S.  zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

D.S. će biti priveden nadležnom tužiocu. Protiv M.J. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio isto krivično djelo. Krivična prijava protiv M.J. je podnijeta u redovnom postupku jer se on  nalazi u ZIKS-u na izdržavanju kazne za drugo krivično djelo - navodi se u policijskom saopštenju.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.