Australija: Zaplijenjen kokain vrijedan 186 miliona dolara
ilustracija

700 kilograma kokaina na jahti

Australija: Zaplijenjen kokain vrijedan 186 miliona dolara

Velika isporuka kokaina, vrijedna 186 miliona dolara, pronađena je u trupu jahte u vodama ispred istočne obale Australije, objavila je policija u četvrtak.

Istražitelji su otkrili 700 kilograma kokaina u srijedu sjeverno od Sidneja i uhapsili tri muškarca.

Australijska policija sarađivala je s vlastima Polinezije u toj aferi.

Jahta je plovila pored Tahitija prije nego je ušla u australijske vode, prenosi Al Džazira pozivajući se na agencije.

"Nije čudo da se organizovani kriminal upušta u sofisticirane pokušaje, koji uključuju plovidbu okeanima na malim plovilima kako bi unijeli drogu", izjavio je Nejl Gogan, pomoćnik načelnika australijske savezne policije.

U avgustu su francuske vlasti zaplijenile 1,4 tone kokaina namijenjene australijskom tržištu u vodama ispred ostrva Tonga u južnom Pacifiku.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.