Veliki broj staračkih domaćinstava jedan od najizraženijih problema u Petnjici
Elma Cikotić

Veliki broj staračkih domaćinstava jedan od najizraženijih problema u Petnjici

Veliki broj staračkih domaćinstava, je jedan od najizraženijih problema u Petnjici, kazala je Elma Cikotić kandidatkinja za odbornicu Demokrata u Petnjici.

"Pored otežanih uslova života, izostanka brige i njege, kao i drugih vrsta podrške države i lokalne samouprave, nedostaje i klub za stara lica. Sa druge strane, nisu samo problem stara lica, jer je slična situacija i kada je u pitanju omladina. U tom segmentu nedostaju prije svega institucionalne pretpostavke za vođenje omladinske politike. DPS vlast je dakle, pokazala izuzetnu nebrigu i nezainteresovanost kako za starčku populaciju, tako i za mlade Petnjičanke i Petnjičane. U fokusu njihove pažnje su očito samo lični interesi i interesi njihove djece, porodice i prijatelja", saopštila je Cikotić.

Demokrate su kako ističe, odlučne da ovo stanje promjene što je precizirano i našim programom za Petnjicu.

"Stvorićemo institucionalne pretpostavke i materijalne uslove za angažovanje geronto-domaćica. To su osobe koje su stekle vještine pružanja pomoći starim ljudima i koj realizuju aktivnosti pomoći u kući. Dakle u pitanju je pomoć u obezbjeđivanju lične higijene, pomoć u održavanju higijene kuće, zagrijavanju prostorija, kao i pomoć u zadovoljavanju socijalnih, kulturno-zabavnih i drugih potreba. Demokrate planiraju izgradnju kluba za stara lica kao i osmišljavanje kulturnih sadržaja kluba. Kda je u pitanju briga o mladima, opština mora pružiti podršku osnivanju omladinskog centra. U njemu će se promovisati učešće mladih u procesima odlučivanja, kreirati poslovne ideje i podsticajne šeme za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih uz korišćenje donatorskih sredstava, te planirati razne omladinske, kulturne i sportske manifestacije", navela je Cikotić.

Superiornost njihovog programa,ideje i  vizije, stručni, sposobni i nadasve pošteni kadrovi koji će da rade za platu i ni centa mimo plate, smetnja su samo Demokratskoj Partiji Socijalista, smatra Cikotić.

"Oni nemaju šta više da ponude građanima, a da već nisu imali priliku to da realizuju. Ništa nijesu ispunili, od onoga što su obećali. I ko je taj domaćin koji će povjerovati u obećanja deset dana pred izbore. DPS-u u Petnjici više niko ne vjeruje, otuda strah i panični napadi na Demokrate. Ali ti napadi nisu utemeljeni u političkim ili bilo kojim argumentima, već u izmišljotinama najniže vrste. Znaju Petnjičani ko je bio ratni komadant, pod čijom palicom su vršeni progoni i granatiranja i ko je žario i palio ratištima, kada je Aleksa Bečić još bio u osnovnoj školi. I danas oni koji su u Šešeljovom zagrljaju jurišali ratištima širom bivše SFRJ napadaju mlade, čiste i ničim ukaljane Demokrate, koje svijetla obraza gledaju u oči svim građanima Petnjice i Crne Gore. Zato pozivam moje Petnjičanke i Petnjičane da svi složno zaokruže broj 6, izbornu listu Demokratskue Crne Gore koju predvodi naš dr Albin Ćeman", zaključuje se u saopštenju.
 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.