U kombiju pronađeno 7.400 šteka cigareta, krivična prijava Podgoričaninu
Foto: Uprava policije, zaplijenjene cigarete

Kolašin

U kombiju pronađeno 7.400 šteka cigareta, krivična prijava Podgoričaninu

Protiv Podgoričanina podnijeta je krivična prijava jer je policija jutros kontrolom vozila kojim je on upravljao pronašla i oduzela 7.400 šteka cigareta za koje se sumnja da su predmet nedozvoljene trgovine.

"Službenici Stanice policije OB Kolašin su danas, 15.novembra oko 06,15 časova, u mjestu Žuti krš – Opština Kolašin, postupajući shodno operativnim saznanjima a u koordinaciji sa CB Podgorica, zaustavili kombi vozilo „Daimler Chrysler“, podgoričkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Ž.B. (32) iz Podgorice.

Izvršenim pregledom vozila policijski službenici OB Kolašin su pronašli 148 paketa u kojima se nalazilo ukupno 7.400 šteka cigareta marki „Cosmopolitan“ i „Calypso“ za koje Ž.B. nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu.

Sumnja se da su cigarete nabavljene u svrhu prodaje na crnom tržištu a radi sticanja protivpravne imovinske koristi", saopšteno je iz Uprave policije.

Lice je privedeno u službene prostorije OB Kolašin na dalju obradu i postupanje.

Vozilo sa cigaretama je takođe dislocirano na prostor koji se nalazi okviru OB Kolašin.

cigaretekolasin2

Foto: Uprava policije

O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kolašinu koji se izjasnio da se radi o krivičnom djelu nedozvoljena trgovina, te naložio da se protiv Ž.B. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio ovo krivično djelo.

Oduzete cigarete biće predate Upravi carina na dalje postupanje.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.