Sastanak Putina i Trampa nije održan zbog američke nefleksibilnosti
Putin i Tramp

Sastanak Putina i Trampa nije održan zbog američke nefleksibilnosti

Razgovori između ruskog predsjednika Vladimira Putina i šefa Bijele kuće Donalda Trampa nisu održani u punom formatu na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEK) jer službi američkog protokola nedostaje fleksibilnost, saopšteno je danas iz Kremlja.

"Pokušali smo da organizujemo odvojen sastanak u punom formatu i u radu je učestvovao protokol i drugi kanali. Strane pokušavaju razne varijante, uzimajući u obzir pretrpan dnevni red lidera", kaže portparol Kremlja Dmitrij Pesov, prenosi Srna.

On je podsjetio da je prethodni sastanak Putina i Trampa održan u julu u Hamburgu na samitu G20 organizovan u sali, koju je iznajmila američka strana i koja je zvanično bila na teritoriji SAD.

"Ovog puta, američka strana, uprkos svim naporima našeg tima, na žalost nije dala nikakvu alternativu, predložili su samo jedno vrijeme, koje nama nije odgovoralo i samo jednu salu, ali ovaj put na ruskoj teritoriji", navodi Peskov.

On je dodao da Amerikanci nisu izrazili fleksibilnost i nisu ponudili nikakvu alternativu.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.