Nikšić: Sedam prekršajnih prijava zbog  zloupotrebe droga
Ilustracija

Nikšić: Sedam prekršajnih prijava zbog zloupotrebe droga

U toku oktobra i novembra mjeseca, službenici Nikšićke policije su preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti vršili preglede lica i vozila i nakon toga protiv sedam lica podnijeli sedam prekršajnih prijava zbog počinjih prekršaja iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Drugog oktobra kontrolisali putničko motorno vozilo „Fiat Punto“ hercegnovskih registarskih oznaka, kojim je upravljao B.R. (31) iz Herceg Novog.

"U neposrednoj blizini vozila policijski službenici su pronašli jednu pvc kesicu i jedan zamotuljak od alu folije sa sadržajem praškaste materije braon boje za koju se sumnja da je opojna droga heroin, težine oko 3,5 grama. O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se protiv B.R. podnese prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Nadalje, 5.oktobra oko 01,00 časova,  službenici CB Nikšić  su u ulici Nikole Tesle kontrolisali pmv marke „VW Golf 3“ nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao M.G. (31) iz Nikšića.

"Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli manju količinu suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Po nalogu državnog tužioca u VDT u Podgorici protiv M.G. je podnijeta prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je.

Policijski službenici su, 21.oktobra oko 21 sa ti 40 minuta u ulici Gojka Garčevića kontrolisali lice N.K. (24) iz Nikšića.

"Prilikom kontrole u neposrednoj blizini pronađeno je i oduzeto pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije zelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana kao i lula za koju se sumnja da je namijenjena za konzumiranje marihuane", kazali su iz policije. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici koji je naložio da se protiv N.K. podnesena prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Nadalje, službenici CB Nikšić su1. novembra oko 11,20 časova  u ulici Stojana Kovačevića kontrolisali lice V.R. (26) iz Nikšića. Prilikom pregleda lica pronađena je  pvc kesica sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Protiv V.R. je po nalogu VDT u Podgorici podnijeta prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

6. novembra oko 21 sat u ulici Vuka  Karadžića  policija je kontrolisala pmv marke „Alfa Romeo“ pljevaljskih registarskih oznaka kojim je upravljala T.V. iz Nikšića, dok se na suvozačevom mjestu nalazio V.P. (35) iz Nikšića.

"Prilikom kontrole kod V.P. pronađeno je pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Protiv V.P. je po nalogu VDT u Podgorici podnijeta prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga", saopšteno je.

7. novembra oko 13:30 časova policijski službenici CB Nikšić  su u Bulevaru “13 jul“  kontrolisali pmv marke “Fiat punto“  nikšićkih registarskih oznaka kojim je upravljao P.O. (22) a sa kojim su se u vozilu nalazili J.P. (29) i  V.B. (31), svi  iz Nikšića. Prilikom kontrole kod V.B. je pronađeno pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje, za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Protiv V.B. je po nalogu VDT u Podgorici podnijeta prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici CB Nikšić su, 09.novembra oko 15 časova Nikšić  su u blizini jedne benzinske pumpe kontrolisali pmv marke „VW Golf 3“  kojim je upravljao B.D. (21) Nikšića, dok su se u vozilu nalazili B.J. (19) i F.K. (19), oba iz Nikšića.

"Prilikom pregleda lica, kod F.K. je pronađeno i oduzeto pvc pakovanje sa sadržajem suve biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga  marihuana, kao i metalna drobilica sa tragovima ove materije. Protiv F.K. će po nalogu VDT u Podgorici biti podnijeta prekršajna prijava iz oblasti Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Sva pronađena i oduzeta opojna droga i predmeti su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja", saopšteno je iz UP.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.