Na preglede i operacije u KCCG  u novembru čekaju 763 pacijenta
KCCG

222 pacijenta manje nego u oktobru

Na preglede i operacije u KCCG u novembru čekaju 763 pacijenta

Na listama čekanja za operacije ili neku od dijagnostičkih procedura u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) za novembar nalaze se ukupno 763 pacijenta, što je za 222 pacijenta manje nego u oktobru, kada se na čekanju nalazilo 985 građana.

Najveća novina je da na Klinici za očne bolesti liste čekanja više ne postoje.

Na ostale tri najveće klinike najveće zdravstvene ustanove u zemlji evidentne su kraće liste čekanja. Međutim, i dalje po broju pacijenata koji čekaju na neku vrstu intervencije najviše prednjači Klinika za bolesti srca, iako je u odnosu na oktobar, kada je na njoj bilo 628 pacijenata, sada kraća za 43 pacijenta.

“Na operaciju u Centru za kardiohirurgiju trenutno čeka 97 oboljelih, dva više nego prošli mjesec, dok se na listi Klinike za kardiologiju nalazi ukupno 488 pacijenata, 45 manje nego u oktobru. Na HDO čeka 214 pacijenata, 43 manje nego u oktobru, na implantacije ICD čeka 26 pacijenata, jedan više nego prošli mjesec, a na ugradnju pejsmejkera 18 oboljelih, sedam više nego u oktobru. Na implantacije CRT trenutno čeka 13 bolesnika, jedan manje nego u oktobru, dok na implantacije CRTD čeka devet pacijenata, jedan više nego prošli mjesec”, navodi se u podacima dostupnim na sajtu Kliničkog centra Crne Gore.

Duža je lista čekanja za EF i RF ablacije. Trenutno se na listi čekanja za EF i RF ablacije nalazi 116 pacijenata, sedam više nego u oktobru, dok je lista za 3D ablacije kraća i na njoj se u novembru nalaze 92 pacijenta, tri manje nego prošli mjesec.

Kraća je i lista čekanja Klinike za onkologiju i radioterapiju na kojoj se trenutno nalazi 80 pacijenata, pet manje nego u oktobru.

“Na ambulantni pregled čeka 29 osoba, dvije manje nego u oktobru, na hospitalizaciju čeka 17 pacijenata, isto koliko i prošli mjesec, nema liste čekanja za palijativno zračenje, dok na zračenje dojke čekaju 34 pacijenta, tri više nego u oktobru”, stoji na sajtu KCCG.

Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.