Datum predsjedničkih izbora do 22. decembra
Ivan Brajović

Đukanović najbolji kandidat koga bi DPS mogao predložiti

Datum predsjedničkih izbora do 22. decembra

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović saopštio je da će do 22. decembra biti poznat datum predsjedničkih izbora.

Brajović je odgovarajući na pitanje  u emisiji "Iz pravog ugla" na Javnom servisu o kandidatima za predsjedničke izbore, kazao da je Milo Đukanović najbolji kandidat koga bi DPS mogao predložiti.

"O predsjedničkim izborima opredjeljivaćemo se kad za to dođe vrijeme. Mi, naravno, imamo kandidata koji bi mogao ravnopravno učestvovati".

Na pitanje hoće li se on kandidovati za predsjednika države, Brajović kaže da samo razmišlja o tome što je najbolje za Socijaldemokrate, prenosi Rtcg.

"Ja sam realan čovjek i kažem, ako Socijaldemokratama treba moje izborno nadmetanje, uvijek ga imaju. I imaju ne samo mene kao kandidata, imamo dosta potencijalnih kandidata. Kada za to dođe vrijeme, izjasnićemo se na Glavnom odboru da li imamo svog kandidata ili ćemo podržati drugog kandidata", rekao je Brajović.

Po proceduri, kazao je, predsjedničke izbore predsjednik Skupštine treba da raspiše do 22. decembra.

Na pitanje kako će Radna grupa bez opozicije uspjeti da usvoji preporuke OEBS-ODIHR-a, Brajović podsjeća na riječi šefice OEBS-ove misije da preporuke ODIHR-a sadrže najmanje preporuka od svih država za koje su ih radili. Što se tiče učešća opozicije u Radnoj grupi, Brajović je kazao da će Radna grupa, u kapacitetu koji ima, pripremiti sve da izbori naredne godine budu kvalitetniji i da će dalje situacija zavisiti od opozicije. One preporuke koje se donose prostom većinom, biće donijete, one za koje treba dvotrećinska većina, čekaće na vrijeme kada će opozicija učestvovati, kazao je Brajović.

Predsjednički izbori biće, svakako, prije parlamentarnih, naglasio je Brajović.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.