Vujović najbolji u Bihaću
ilustracija

Kik boks

Vujović najbolji u Bihaću

Takmičar podgoričkog Aristona Miroslav Vujović proglašen je za najboljeg borca tradicionalnog kik boks turnira u Bihaću.

Vujović je nastupio u disciplini lou kik, u superteškoj kategoriji, a do priznanja došao je sa dvije pobjede. On je u polufinalu jednoglasnom odlukom sudija pobijedio Emira Ferhatovića iz sarajevskog kluba Šampion, dok je u meču za trofej, prekidom u prvoj rundi, savladao Harisa Gredela iz KBK Prijedor.

"Vujović je u polufinalu bio dominantan, u svim rundama bio je bolji i zasluženo je došao do pobjede. U finalu pobijedio je prekidom, krajem prve runde. Ostavio je najbolji utisak od svih boraca, što je žiri znao da cijeni i proglasio ga za najboljeg borca turnira", rekao je trener podgoričkog kluba Predrag LKekić agenciji MINA.

Prvo mjesto u Bihaću, kao i prošle godine, osvojio je i Remzija Dacić, u kategoriji do 63,5 kilograma. Daciću je protivnik bez borbe predao polufinalnu borbu, dok je u finalu bio bolji od Harisa Čajića, člana KBK Balkan iz Konjica.

"Dacić je savladao ubjedljivo protivnika, jednoglasnom odlukom. Dominirao je tokom cijelog meča, potpuno je nadvisio rivala i dokazao raskošan talenat i kvalitet", rekao je Lekić.

Nastup u polufinalu završio je Milan Jovanović, u kategoriji do 75 kilograma, porazom od člana Jesenica, Slovenca Gregora Pekaša.

"Jovanović je u prvoj borbi naišao na izuzetno kvalietnog borca, ostavio je dobar utisak, ali su nijanse prevagnule u korist slovenačkog borca, odnosnio sudije su procijenile da je imao koji poen više", rekao je Lekić.

On je istakao da je konkurencija u Bihaću bila jaka i da je učestvovalo oko 450 takmičara iz 45 klubova. (Analitika)