Prijatelji životinja: Hitno urediti skloništa za napuštene životinje
Sa protesta

Protestni skup „Mi smo njihov glas“

Prijatelji životinja: Hitno urediti skloništa za napuštene životinje

Protestni skup „Mi smo njihov glas“ organizovao je danas u Podgorici skup u organizaciji NVO „Prijatelji životinja Podgorica“ kako bi ukazali na potrebu za poboljšanjem uslova u crnogorskom skloništima za napuštene životinje, te na primjenu Zakona o dobrobiti i zaštiti životinja.

Učesnici skupa su poslali poruku podrške kolegama u Sarajevu, koji se, kako su kazali, sa istim problemom susreću, a koji su za sljedeću nedjelju zakazali protestno okupljanje.

protest6

"Sa skupa je poručeno da se pod hitno moraju urediti sva skloništa za napuštene životinje u Crnoj Gori, što podrazumijeva sve ono što Zakon nalaže. U suprotnom će od nadležnih zatražiti da se oformi nezavisna inspekcijska komisija, koja će kontrolisati sva skloništa, neuslovna privremeno zatvarati, a protiv odgovornih lica pokretati postupke", saopšteno je iz te NVO.

protest7

Sa skupa je poručeno da su za godinu dana članovi Udruženja za zaštitu životinja uspjeli da obiđu ulcinjski i nikšićki azil, te da je ono što su tamo zatekli nedopustivo.

"U narednom periodu će obići i ostala skloništa, tako da će stvoriti kompletnu sliku o sveukupnom stanju. d nadležnih je zatraženo obavezno uvođenje takozvanog 'No kill' sistema u skloništima, kao sistema 'Uhvati, steriliši i pusti', čijom bi se primjenom u drastično smanjio broj lutalica na ulica", navodi se u saopštenju.

protest5

Organizatori su poručili nadležnima da ljubitelji životinja neće na ovome stati, "te da će i u narednom periodu preduzimati aktivnosti, kako bi se došlo do zacrtanih ciljeva i kako bi se problem napuštenih životinja u našoj zemlji konačno počeo rješavati na pravi i jedini način, sterilizacijom i čipovanjem".

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.