Krivokapić: Bliži smo dijalogu o izborima

Kad političari ne rješavaju krizu građani plaćaju račun

Krivokapić: Bliži smo dijalogu o izborima

U decembru ima dovoljno vremena da se opozicija dogovori da li će i kako nastupati na lokalnim izborima naredne godine, šta sa predsjedničkim izborima i šta ako DPS ne pristane na vanredne parlamentarne izbore, kazao je lider Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić u emisiji "Iz pravog ugla" .

"Nama ostaje taj decembar, ne želimo ni prerano da otkrijemo karte DPS-u", rekao je bivši predsjednik parlamenta.

On je ocijenio da je Crna Gora  danas bliže dijalogu vlasti i opozicije nego što je to bila prije mjesec.

"Mi nijesmo mijenjali svoj iskaz - bojkot, termin za izbore, dogovor oko uslova za izbore i izbori. Građanska opozicija je vrlo precizna, ne mijenja svoj iskaz. A ovi iz DPS-a koji lelulaju, dobili su poruku da neće biti priznati izbori ako ne budu dio dogovora", poručio je on. 

Krivokapić je kazao kako su sporni putni nalozi koji su izdavani u Skupštini greška koja se desila u administraciji, a ne politička greška.

"Prošlo je deset mjeseci od podnošenja izvještaja Državne revizorske institucije, a nema pomaka. Ovo je problem koji se rješava za deset dana, a ne deset mjeseci", poručio je Krivokapić.

Govoreći o krivičnim prijavama u vezi nezakonitog trošenja novca na službena putovanja u Skupštini Crne Gore, a što je konstatovano u nalazu DRI, Krivokapić je kazao kako nije u nadležnosti predsjednika parlamenta da kontroliše finansijsko poslovanje te institucije. 

"To se dešavalo od mojih 13 godina predsjednikovanja, u poslednjih mjesec dana mandata, zašto i kako vrijeme će pokazati. Ali mislim da su političke okolnosti bile takve da su neki mislili da mogu da love u mutnom. Način kako je skidan predsjednik parlamenta, politička korupcija i sve, neko je mislio da ako može da smrdi od glave, može i od repa u tom trenutku", rekao je Krivokapić. 

 Lider SDP-a je ocijenio da opozicija u Crnoj Gori sazrijeva.

Predsjednik SDP-a je ocijenio da je priča o političkoj krizi pokazuje da Crna Gora nije zrela država.

"To je direktno trošenje života građana, jer kad političari ne rješavaju krizu građani plaćaju račun. Naša politička elita je u pretpolitičkom stanju ili je bliža afričkom načinu vladanja, tako da građani plaćaju račun te krize", rekao je Krivokapić gostujući u emisiji "Iz pravog ugla" RTCG.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.