Povlačenjem jezera izronilo selo
Bilećko jezero

Bilećkog jezera

Povlačenjem jezera izronilo selo

Povlačenjem vode zbog višemjesečne suše iz Bilećkog jezera izronile su kuće, bunari i dvorišta sela koje je potopljeno da bi se napravilo akumulaciono jezero.

Stariji mještani sjećaju se čak i stanovnika potopljenog sela koji su prije pedesetak godina zauvijek morali da napuste svoje domove zbog izgradnje brane i jezera, kao i rasporeda kuća i ostalih objekata.

Jezeroselof2

Mnogi su tada otišli u zamjenske stanove i kuće, a neki od njih su domove napustili tek kada im je voda u kućama došla do koljena, podsjeća Radio Sarajevo.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.