Zdravstveno stanje Svetozara Marovića i dalje loše, Miloš slobodno šeta Beogradom
Svetozar Marović

Imovinu stekli na ilegalan način

Zdravstveno stanje Svetozara Marovića i dalje loše, Miloš slobodno šeta Beogradom

Miloš Marović i njegov otac, bivši funkcioner DPS-a Svetozar Marović i dalje se nalaze u Beogradu. O njihovom daljem statusu povodom optužbi Specijalnog državnog tužilaštva SDT da su dio imovine stekli na ilegalan način, još nije odlučeno.

Ročište na kojem bi trebalo da se razmatra zahjtev SDT-a da se trajno oduzme imovina Milošu Maroviću, zbog osnovane sumnje da ju je nezakonito stekao, zakazano je za 7. novembar.

Miloš Marović trenutno u Beogradu boravi kao slobodan građanin. Njemu je državljanstvo Crne Gore prestalo da važi i on je sada državljanin Srbije.

To je za CdM potvrdio advokat koji zastupa Miloša i Svetozara Marovića, Zdravko Begović.

Svetozar Marović je, prema riječima Begovića, i dalje u bolnici za mentalno zdravlje i njegovo zdravstveno stanje je loše.

“Još uvijek nema ništa novo što se tiče postupka koji se vodi protiv Miloša i Svetozara Marovića. Oni se nalaze u Beogradu. Svetozar Marović je i dalje u bolnici za mentalno zdravlje. Nema naikakvih promjena u odnosu na njegov status, on je pacijent, odnosno bolesnik”, kazao je Begović za CdM.

Miloš Marović je podnio zahtjev Ministarstvu pravde Crne Gore da kaznu izdržava u Srbiji. Međutim, iz Ministarstva ranije su saopštili da je on dužan da kaznu izdržava u Crnoj Gori.

“Što se tiče odluke suda, to ćemo da vidimo. Postoji mogućnost podnošenja žalbi strane koja bude nezadovoljna. Na državnim organima je da reaguju”, rekao je Begović.

Prema nagodbi koju je Miloš potpisao sa Tužilaštvom 30. decembra prošle godine, pored kazne zatvora on je prihvatio i da državi plati 380.000 eura.

CdM

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.