Podgorica dodjeluje 600 besplatnih dnevnih obroka za narednu godinu
Podgorica

Raspisan oglas

Podgorica dodjeluje 600 besplatnih dnevnih obroka za narednu godinu

Sekretarijat za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada raspisao je Oglas za raspodjelu 600 besplatnih dnevnih obroka za 2018. godinu.

 Pravo prijave na Oglas imaju porodice, članovi porodice i lica pod starateljskom zaštitom koja se nalaze u stanju socijalne potrebe, kao što su korisnici MOP-a, naknade za njegu i pomoć drugog lica, lične invalidnine, kao i lica čija penzija ne prelazi visinu minimalne zarade u Crnoj Gori i slično.

"Prednost u ostvarivanju prava na besplatni dnevni obrok imaju samohrana lica, koja zbog trajne promjene zdravstvenog stanja, invalidnosti ili starosti nijesu u mogućnosti da pripreme obrok, lica sa fizičkim, intelektualnim i senzornim invaliditetom, kao i sa teškim hroničnim ili malignim oboljenjima; lica bez prebivališta i smještaja (beskućnici, prolaznici i si.)", saopštavaju iz PG biroa.

Obroci če se servirati u objektu u Ul.Drvarska b.b. (u blizini OŠ "Božidar Vuković Podgoričanin) - Konik, a određeni broj obroka dostavlja se na kućnu adresu.

"Zainteresovana lica, za sebe i članove svoje porodice, dužna su uz prijavu priložiti sljedeću dokumentaciju: dokaz o prebivalištu - fotokopija biometrijske lične karte; dokaz o broju članova porodičnog domaćinstva; izvod iz matičnog registra rođenih za članove domaćinstva; dokaze o prihodima članova domaćinstva; dokaz o zdravstvenom stanju podnosioca zahtjeva i članova porodičnog domaćinstva. Status lica bez prebivališta i smještaja ( beskućnici, prolaznici i si.) dokazuje se potvrdom organa nadležnog za poslove socijalne zaštite", navodi se u saopštenju.

Rok za podnošenje prijava sa potrebnom dokumentacijom traje 15 dana od dana objavljivanja Oglasa, a  prijava sa potrebnom dokumentacijom se podnosi, na propisanom obrascu, na šalteru Sekretarijata za rad, mlade i socijalno staranje Glavnog grada Podgorica Ul. Vuka Karadžića br. 16. 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.