Ovo će vam se odmah desiti kada prestanete da pušite
Ilustracija

Žene lakše ostavljaju cigarete

Ovo će vam se odmah desiti kada prestanete da pušite

Samo za 20 minuta vaš krvni pritisak i puls vraćaju se u normalu, a nakon 24 sata ugljen-monoksid nestaje iz tijela.

Čulo ukusa se vraća u normalu. Da li su ovo dovoljni razlozi da prestanete sa pušenjem?

Posljednjih pet godina žene češće ostavljaju cigarete, jer one više brinu o svom zdravlju, ali i o tome da li će uspjeti da prestanu da puše bez posljedica po svoju liniju.

Za odvikavanje od pušenja javi se, u prosjeku, 60 posto žena i 40 posto muškaraca. 

cigarete

Žene više brinu o svom zdravlju, ali više brinu i o svom svom izgledu. Žele da što duže zadrže mladalački izgled, a poznato je da pušenje veoma loše utiče na ten i kosu.

Na jednodnevne terapije odvikavanje od pušenja, uspješne u 90 posto slučajeva, najčešće dolaze žene u 30-tim i 40-tim godinama koje imaju vrlo izraženu želju da ostave pušenje.

Još su dovoljno mlade i žele da se oslobode loše navike. Želja za trudnoćom i samo blagosloveno stanje je kod mnogih žena veliki motiv za ostavljanje pušenja, kao što je i veliki motiv majki da prestanu da puše i ne pružaju loš primjer svojoj djeci.

 

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.