Fejsbuk želi da se jasno zna ko plaća političke oglase
Ilustracija

Uvode transparentnost

Fejsbuk želi da se jasno zna ko plaća političke oglase

Kompanija Fejsbuk saopštila je da će oglašavanje na toj društvenoj mreži učiniti transparentnijim i provjeravati oglašivače, posebno za političke i izborne oglase.

Društvena mreža želi da se jasno zna ko plaća političke oglase, a odluka je saopštena uoči svedočenja pred Kongresom o navodnom ruskom mešanju u predsedničke izbore u SAD.

Čelnici su rekli da će proveravati i kupce političkih reklama na federalnim izborima.

Na toj društvenoj mreži će biti postavljen grafikon na koju će korisnici moći da "kliknu" i saznaju ko je platio politički oglas.

Fejsbuk će povećati transparentnost svih reklamnih sadržaja, ne samo političkih, kako bi korisnici mogli lako da utvrde ko stoji iza njih.

Beta

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.