Pogledajte ovaj medicinski fenomen: Umjesto znoja, lije joj krv (FOTO)
Foto: Twitter

Krv teče iz dlanova i lica

Pogledajte ovaj medicinski fenomen: Umjesto znoja, lije joj krv (FOTO)

Italijanski doktori su hospitalizovali 21-godišnju djevojku kojoj je krv tekla iz dlanova i lica, bez znakova povreda kože, javio je časopis kanadskog medicinskog udruženja.

Pacijentkinja je izjavila da već tri godine ima problema sa tim, a da još uvijek ne zna razlog. Ona je naglasila da „krvoproliće“ traje između jednog i pet minuta. Pritom, stres ga pojačava.

Djevojka je saopštila da je morala da se društveno izoluje što pojačava depresiju i panični poremećaj, piše Independent.

Doktori su došli do zaključka da djevojka pati od hematidrozoma - rijetke bolesti koja izaziva da se znoj miješa sa krvlju i izlazi iz kože. Bolest je izazvana oštećenjem krvnih sudova. 

Pacijentkinji su propisani preparati za jačanje krvnih sudova i smanjenje stresa, što će joj pomoći u suzbijanju simptoma, ali je neće izliječiti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.