Kada je pravo vrijeme za novi brus?
Ilustracija

Sve ima svoj rok trajanja

Kada je pravo vrijeme za novi brus?

Za neke odjevne komade mislite da ih možete nositi veoma dugo. Neke i možete, ali ne i brushalter.

Ponekad razlozi zbog kojih u njima više ne izgledate tako dobro nemaju veze s kilogramom viška, nadutošću ili nečim trećim. Oni jednostavno imaju rok trajanja.

Stručnjaci koji svakodnevno ispituju izdržljivost materijala i kreiraju nove formule, pa su tako nedavno lansirali i čarape koje ne možete da pocijepate, govore kako bi brushalter trebalo zamijeniti novima mnogo češće nego što mislimo.

Dakle, drage dame brus zamijenite novim, svakih šest do osam mjeseci. A hoćete da vašem brushalteru produžite vijek trajanja, obratite pažnju kako ga perete i sušite.

Izbjagavajte da perete brushaltere u mašini za veš. To uništava punjenje u njima, zbog kojih se gubi prvotni oblik. A ako imate omiljeni brus i nosite ga često, bretele će izgubiti elastičnost, već nakon šest mjeseci.

Važno je da ih mijenjate i perete u hladnoj vodi, kako bi se bretele oporavile. Kada ih sušite nemojte ih direktno izlagati toploti, to će sigurno istopiti elastin.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.