Ustaška obilježja na Lolu Ribara u Zagrebu
Foto: Beta/Hina

Išarana bista

Ustaška obilježja na Lolu Ribara u Zagrebu

Bistu partizanskog heroja Ive Lole Ribara, koja je prije sedam dana vraćena u park u Prilazu baruna Filipovića u Zagrebu, vandali su danas išarali plavim sprejom, a ispod imena i prezimena nacrtali ustaška obilježja.

Zagrebačka policija potvrdila je da je u jutarnjim satima primila dojavu o tom vandalizmu.

Policija istražuje ko je na bisti nacrtao ustaško slovo "U" i išarao je, a osumnjičenih još nema.

d1791769c85b7f815ad33a99865abf44

Bista je vraćena 10. oktobra na mesto na kome je stajala do 1991. kada ju je neko ukrao. Autor je akademski vajar Kosta Angeli Radovani.


Beta/Hina

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.