Demokrate formirale još jedan Mjesni odbor u Pljevljima

Mirko Vuković predsjednik

Demokrate formirale još jedan Mjesni odbor u Pljevljima

Opštinski odbor Demokrata Pljevlja nastavlja sa formiranjem mjesnih odbora. Na seoskom području formiran je još jedan - Mjesni odbor Srdanov Grob, navodi se u saopštenju Demokrata.

"Sastanku su prisustvovali predsjednik Opštinskog odbora Milojica Tešović, potpredsjednci Bojan Krvavac i Dušan Janjuševiċ, kao i sekretar Odbora Strahinja Potparić. Novoformirani mjesni odbor brojaće 11 članova koji su kandidovani od strane članova Demokratske Crne Gore sa ovog područja. Za predsjednika Mjesnog odbora izabran je Mirko Vuković, za potpredsjednike  Zoran Dragaš, Duško Ćaćić i Mihailo Gogić, a za sekretara Jovica Cvijović", saopšteno je.

U saopštenju se navodi da su članovi ovog odbora izrazili su nezadovoljstvo odnosom lokalne i državne vlasti prema poljoprivrednicima.

"Konstatovali su da je potrebno što hitnije utvrditi strategiju razvoja sela, jer ako se nastave ovakvi trendovi, za nekoliko godina ostaće isključivo staračka domaćinstva. Posebno su istakli da programska rješenja Demokratske Crne Gore mogu biti oslonac u cilju oporavka ruralnog područja, stimulisanjen poljoprivredne proizvodnje, favorizovanjem domaćih proizvođača i obračunom sa uvozničkim lobijima. Kao problem navode i odlaganje rekonstrukcije magistralnog puta koji vodi kroz ovu mjesnu zajednicu, a koji je uprkos svom međunarodnom značaju prepušten propadanju. Slična je situacija i sa mnogobrojnim neasfaltiranim putevima u ovoj mjesnoj zajednici", saopšteno je.

Novoizabrano rukovodstvo MO Srdanov Grob izrazilo je zadovoljstvo brojem članova na ovom području, uz realna očekivanja trenda daljeg rasta u narednom periodu. Na sastanku su utvrđeni planovi i strategije za nastavak političkih i organizacionih aktivnosti.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.