Ispunjen amanet: Giška počiva među svojima u Crnoj Gori
Đorđu Božoviću Giški ispunjena poslednja želja

Opelo služio Džomić

Ispunjen amanet: Giška počiva među svojima u Crnoj Gori

Posmrtni ostaci komandanta Srpske garde Srpskog pokreta obnove Đorđa Božovića Giške su poslije opela sahranjeni u porodičnoj grobnici u selu Bezjovo, u Kučima.

Sahranjivanjem posmrtnih ostataka u Kučima porodica i prijatelji su ispunili njegov amanet da ukoliko pogine, počiva među svojima u Crnoj Gori.

Na groblju se tokom opela, koje je služio protojerej Velibor Džomić, bili rodbina pokojnog Božovića, saborci i prijatelji, prenosi portal Vijesti.

Protojerej Velibor Džomić kazao je da se u Beogradu prilikom otvaranja grobnice desilo čudo Božije, kada su ugledali netruležno Giškino tijelo.

"Kada je grob otvoren pojavio se Đorđe cio suncem okupan. Dotakli smo svojim rukama čovjeka koji je znao da pogriješi, ali i da se pokaje".

12vk3

Među prisutnima su bili biznismen Branislav Brano Mićunović, njegov brat Božidar Mićunović, biznismen Sava Džigi Grbović, fudbalski menadžer i nekadašnji pukovnik "crvenih beretki" Radojica Rajo Božović i bivši sportisti Dušan Savić i Zvezdan Terzić.

"Bog mi je svjedok da bih ja, kada bih se pitala, željela da ja sada ležim ovdje, a da moj brat priča", kazala je Giškina sestra Slavica.

Ona je rekla da njen brat nije umio drugačije nego da živi kao junak i da pogine kao junak.

Ona je zahvalila Mićunoviću na pomoći:

"Želim da izrazim duboku zahvalnost Giškinom velikom prijatelju Branu Mićunoviću iz Nikšića, sa kojim je dijelio zlo i dobro ovoga svijeta, a našoj majci bio kao drugi sin. On ga je uvijek gledao kao da nije mrtav, nego da je živ.Branov sin nosi ime moga brata.  " kazala je ranije Giškina sestra.

Božović je ubijen pod nerazjašnjenim okolnostima u okolini Gospića, 15. septembra 1991, i to na dan rođenja.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.