Optužnica protiv Bjelopoljca i Plavljanina zbog ubistva starice
Foto:Rtcg

Motiv zločina novac

Optužnica protiv Bjelopoljca i Plavljanina zbog ubistva starice

Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju okončalo je istragu i podiglo optužnicu protiv dvadesetčetvorogišnjeg Marka Šoškića iz Plava i devet godina starijeg Bjelopoljca Aleksandra Konatara zbog sumnje da su na monstrouozan način ubili osamdesetčetvorogodišnju Gordanu Dašić i brutalno pretukli njenog supruga Vuka Dašića (82) – nezvanično saznaje Pobjeda.

Optužnim aktom obuhvaćen je i dvadesetpetogodišnji Nikola Knežević iz Plava zbog neprijavljivanja djela.

Gordana Dašić iz Plava preminula je 31. maja od posljedica povreda koje su joj nanijeli provalnici koji su razbili ulazna vrata kuće.

Njenom suprugu Vuku Dašiću polomljena su tri rebra, podlaktica, imao je više razderotina i podliva po glavi i tijelu.

Razbojnici su prvo napali Dašića, vezali ga i tukli dok nije izgubio svijest, a onda su maltretirali staricu. Pokidali su i kablove za telefonsku liniju kako bi se osigurali da kad uzmu plijen starac ne pozove pomoć.

Nalazi su ukazali da je starica preminula od gušenja.

Motiv ovog teškog zločina bio je novac.

Pretpostavlja se da su Šoškić i Konatar iz kuće Dašića ukrali oko 3.000 eura i pušku. Krvavu odjeću i pušku su ostavili u šumi, a novac koji je pronađen kod jednog od osumnjičenih bio je krvav.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.