Miomir Mugoša osumnjičen za višemilionsku štetu
Miomir Mugoša

U slučaju ''Carine''

Miomir Mugoša osumnjičen za višemilionsku štetu

Bivši gradonačelnik Podgorice i doskorašnji ambasador Crne Gore u Sloveniji Miomir Mugoša dobio je status osumnjičenog u slučaju „Carine“, nakon što su istražitelji donijeli naredbu o sprovođenju istrage, nezvanično saznaje Pobjeda.

Mugoša se juče u Tužilaštvu zadržao dvadesetak minuta, tako da nije jasno da li je dao iskaz ili određena pojašnjenja u vezi slučaja za koji se tereti.

Da li je Mugoša jedini osumnjičeni u slučaju ''Carine'', pokazaće istraga koja je u toku.

Tužilaštvo provjerava ugovore iz 2007. godine između opštine i firme ''Carine'' čiji je vlasnik Čedomir Popović. Istražitelji sumnjaju da je u tom poslu budžet opštine Podgorica oštećen za skoro 11 miliona eura.

Na pitanja Pobjede u kom svojstvu je Miomir Mugoša dao iskaz i u kojoj je fazi slučaj ''Carine'', iz Specijalnog tužilaštva je saopšteno da „postupak nosi oznaku tajnosti zbog čega ne mogu saopštiti nijednu informaciju o tom predmetu“.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.