Utvrđeno da su gajili kanabis na seoskom imanju u Pljevljima
Ilustracija

Policija demantovala medije

Utvrđeno da su gajili kanabis na seoskom imanju u Pljevljima

Uprava policije demantovala je navode u medijima da u Pljevljima nadomak porodične kuće Đuroviča nije zaplijenjena marihuana već začin.

Podsjećamo, Pljevljak Vasilije Đurović (42) i njegova majka Jela (64) uhap­šeni su zbog sum­nje da su neo­vla­šće­no pro­iz­vo­dili nar­ko­ti­ke,nadomak porodične kuće u selu Brvenica, zbog čega su uhapšeni 1. septembra.

Iz policije su kazali da je dnevni list Dan, a što su prenijeli i drugi mediji,  šest dana nakon objave njihovog saopštenja, 8. septembra na naslovnoj stranici i na stranicama hronike objavio tekst „Blamaža Pljevaljske policije, umjesto droge zaplijenili začin“.

"Podsjećamo da smo saopštenjem koje smo objavili 02.09.2017. godine obavijestili javnost da su službenici OGB Pljevlja i CB Pljevlja dan ranije lišili slobode V.Đ. (42) i J.Đ. (64) iz Pljevalja jer je pretresom, izvršenim po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Pljevljima, na imanju u neposrednoj blizini njihove porodične kuće, u selu Brvenica, pronađeno 144 zasađenih stabljika, visine 3 metra, za koje se sumnja da su stabljike kanabisa od kojih se proizvodi opojna droga marihuana. Tada je saopšteno da su stabljike izuzete sa lica mjesta, kao i drugi tragovi, i da su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja, te da je o događaju obaviješten državni tužilac u VDT u Bijelom Polju, koji je naložio sa se V.Đ i J.Đ. liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnja da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz Uprave policije.

Dodaju da je  dnevni list Dan  u tekstu objavljenom 8.septembra objavio izjavu osumnjičenog V.Đ, u kojoj je on tvrdio da je u pitanju začin a ne marihuana, te da su on i J.Đ, njegova majka, „oslobođeni odgovornosti“. 

"Tekst je objavljen bez prethodne provjere, odnosno traženja od Uprave policije potvrde te informacije koja je inače bila netačna. Naime, vještačenjem izvršenim u Forenzičkom centru je utvrđeno da su 144 stabljike, kao što se i sumnjalo, stabljike kanabisa, vrsta Cannabis sativa. Protiv osumnjičenih V.Đ. i J.Đ. slijedi krivični postupak pred nadležnim organima", saopšteno je iz Uprave policije.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.