Krivična prijava protiv pet odgovornih lica EKIP-a, zloupotrebom pribavili 189.000 eura
Foto: Vijesti,Đurović i Sekulić

Prekoračenje granica službenog ovlašćenja

Krivična prijava protiv pet odgovornih lica EKIP-a, zloupotrebom pribavili 189.000 eura

Nakon višemjesečnih kontrola materijalno – finansijske dokumentacije regulatornog tijela – Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP), Specijalno državno tužilaštvo podnijelo je krivičnu prijavu protiv pet odgovornih lica u ovoj Agenciji, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo zloupotreba službnog položaja.

Krivična prijava podnijeta je protiv: Šaleta Đurovića, predsjednika Savjeta EKIP-a, Ane Radonjić, članice Savjeta EKIP-a, Branka Kovijanića, člana Savjeta EKIP-a,Aleksandra Mijača, člana Savjeta EKIP-a, i Zorana Sekulića, izvršnog direktora EKIP-a.

Kako je saopšteno iz Uprave policije policijsko – tužilačke aktivnosti sprovedene u prethodnom periodu upućuju na sumnju da su ova lica zloupotrebom službenog položaja sebi pribavila imovinsku korist od 189.000 eura

"Oni su, kako se sumnja, u periodu od 01.03.2010.godine do 01.09.2011.godine, u Podgorici, u svojstvu službenih lica – javnih funkcionera, u regulatornom tijelu – Agenciji za elektronske komunikacije i poštansku djelatnosti (EKIP), donijeli šest odluka o pravu na dodatak sebi po osnovu dodatnog angažmana na projektima od strateškog značaja za rad Agencije, iako dodatnog angažmana nije bilo. Nakon donošenja odluka, oni su te odluke, sumnja se, dostavili posredniku – Društvu za finansijsko posredovanje „Nova Lira“ d.o.o. Podgorica, sa kojim je Z.S. prethodno zaključio ugovor o posredovanju, da bi preko tog posrednika vršili plaćanje po tim odlukama za navodni dodatni angažman na teret sredstava Agencije. Plaćanje na teret Agencije je izvršeno, čime su osumnjičeni, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i ovlašćenja i prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja, a na štetu EKIP-a, pribavili sebi imovinsku korist u ukupnom iznosu od 189.000 eura", navodi se u saopštenju policije.

Krivična prijava je, shodno nalogu Specijalnog tužioca, tom tužiocu podnijeta u redovnom postupku.

 

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.