Knežević: Dio opozicije ima želju da razvije komunikaciju sa Markovićem
Milan Knežević

Prokomentarisao kolege

Knežević: Dio opozicije ima želju da razvije komunikaciju sa Markovićem

Odluka tzv. građanske opozicije da ne odgovori na pozive i platformu DF-a o zajedničkom djelovanju, može se tumačiti kao njihova želja i potreba da razviju komunikaciju sa Duškom Markovićem i uđu u eksperiment formiranja nekakve nove vlade izbornog povjerenja ili drugog naziva, rekao je za Pobjedu Milan Knežević, predsjednik DNP i jedan od lidera DF-a.

On je pozvao opozicione kolege iz Demokrata, Ure, SDP-a, Demosa i SNP-a da objasne šta su mislili pod „bojkotom kao minimumom opozicionog djelovanja“.

Upitao ih je jesu li mislili da izlaze na izbore kad im odgovara, a da bojkotuju kad im ne odgovara, ili da kroz formu razgovora sa Markovićem, kako je istakao, izvrše eutanaziju opozicionog djelovanja.

"Nažalost, meni ostatak tzv. građanske opozicije u ovom trenutku liči na onog Buridanovog magarca koji se nalazi između dva plasta sijena i ne zna da li će lijevo ili desno. Tako će, izgleda, i ostati – ni lijevo, ni desno. Plašim se da će uginuti kao i magarac u toj priči", rekao je Knežević.

Komentarišući izjavu predsjednika Ure Dritana Abazovića da je "građanska opozicija dala odgovor DF-u time što nije odgovorila na njihov ultimativan zahtjev da se do 1. oktobra izjasni o njihovoj platformi", Knežević je rekao da na osnovu takve izjave zaključuje da je Abazović "na sastanku i formalno predložen za lidera tzv. građanske opozicije".

"Bez obzira na to što ostatak građanske opozicije zajedno ima manje poslanika od DF-a, skrećem pažnju da, ipak, nijesu svi jedinstveni u sprovođenju te aktivnosti. Recimo, Ujedinjena Crna Gora i nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović imaju potpuno drugačiji stav", kazao je Knežević.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.