Bijelo Polje će do 2021. imati gradski bazen
Foto: Kodex, Bijelo Polje

Krenuti u realizaciju

Bijelo Polje će do 2021. imati gradski bazen

Iako su lokalni zvaničnici u posljednjih desetak godina najavljivali izgradnju gradskog bazena, taj projekat je tek ove godine uvršeten Predlog strateškog plana razvoja opštine za period 2017-2021 godine.

Ministarstvo ekonomije dalo je pozitivnu ocjenu i taj važan dokument će se uskoro naći i na dnevnom redu bjelopoljskog parlamenta.

Penzionisani oficir bivše JNA i predsjednik kajakaškog kluba “Lim”, veteran Mirko Stanić ocijenio je da bi izgradnja bazena bila idealna za Bijelo Polje. On je naveo da roditelj ne može dopustiti svom djetetu da se kupa u zagađenom Limu.

“Nije samo voda prljava, nego su i obale prepune raznog otpada pa postoji opasnost od povređivanja i drugih neželjenih posljedica. Lim je bez perspektive, jer niko o njemu ne vodi računa, počev od građana do službi koje su zadužene da štite vodotok i obale”, kazao je Stanić.

On je apelovao na lokalne zvaničnike da konačno krenu u realizaciju izgradnje gradskog bazena jer bi to, prema njegovim riječima, znatno doprinijelo popularizaciji vodenih sportova, prvenstveno plivanja i vaterpola.

Sa njim se slaže i predsjednik saveza bjelopoljskih NVO Uglješa Prebiračević, navodeći da su ranije postojala obećanja o izgradnji gradskog bazena, ali da se nije odmaklo od toga.

Predsjednik SO Džemal Ljušković kazao je za Dnevne novine, da je u više navrata bila planirana izgradnja bazena za kupanje sa mogućom lokacijom u blizini Doma zdravlja.

“Međutim, to se odlaže za bolja vremena i strateškim planom razvoja opštine 2017/2021. godine planirana je izgradnja bazena. To je posao vrijedan oko tri miliona eura koji treba da se realizuje u aranžmanu privatno-javnog partnerstva, gdje bi Opština participirala sa određenim dijelom sredstava, država Crna Gora i neko iz privatnog sektora koji bi imao interesa da investira u taj posao”, kazao je Ljušković.

Član radne grupe za izradu Strateškog plana razvoja opštine, Milorad Rmandić, precizirao je za Dnevne novine, da je Ministarstvo ekonomije nedavno prilikom razmatranja tog važnog dokumenta, prije svega izvršilo provjeru njegove usklađenosti sa Strategijom regionalnog razvoja Crne Gore za period 2014/2020. godine.

„Strateškim planom razvoja definisan je opšti cilj koji se odnosi na obezbjeđivanje uslova za kvalitetniji život lokalnog stanovništva, a u svrhu ostvarivanja navedenog cilja dalje su definisani specifični strateški ciljevi i prioriteti”, kazao je Rmandić, dodajući da izgradnja bazena predstavlja jedan od značajnijih infrastrukturnih projekata.

Naglasio je, da su predloženi opšti cilj, specifični strateški ciljevi i prioriti, usklađeni sa vizijom, ciljevima, prioritetnim oblastima i mjerama razvoja na nacionalnom nivou.

CdM/Dnevne novine

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.