Čujović:
Miloš Čujović

Preslušani razgovori optuženih

Čujović: "Mujo", "auto-plac“, "pet nula“ su označavale šifre za transakcije

Preslušavanjem mjera tajnog nadzora juče je u Višem sudu nastavljeno suđenje Nebojši Boškoviću i Milošu Čujoviću, koji se terete da su sa tuđih računa skinuli više od milion eura.

Prema navodima optužnice, Boškoviću i Čujoviću je u prevari umišljajno pomogla okrivljena Nataša S. Golović.

U razgovorima optuženih sa NN osobama mogle su se čuti riječi ,,Mujo“, ,,auto-plac“, ,,pet nula“, koje su označavale šifre za transakcije. U jednom od razgovora Čujović kaže Boškoviću: ,,Što mi spusti slušalicu? Polako brate, kad ti kažem polako, a ti pišeš kao lud“. Bošković mu odgovara ,,Mujo mi ništa nije rekao“. ,,Je li me zaj…..., ništa ti nije rekao? - kaže Čujović.

 ,,Pokušaću da dobijem, da mi da. Dobijam nekako“, odgovara Bošković napominjući ,,da sačeka jer će pozvati Muja“. U jednom od tajno snimljenih razgovara Boškovića i Čujovića moglo se čuti kako pričaju o „auto placu“.

Čujović je nakon ovih razgovora pojasnio da su pričali o jednoj transakciji i da ,,auto-plac“ koji pominje na kraju ovog razgovora Boškoviću, predstavlja tajnu šifru za alternative.

Objasnio je i da šifra ,,Mujo“ označava mejl adresu gdje su stizale instrukcije za ilegalne transakcije. U drugom razgovoru između Boškovića i optužene Golović čulo se ,,Da mu se pusti još 20, to traži“. ,,Ja sam ti to rekao prije sat vremena“, odgovara Bošković optuženoj. „Pa to je urađeno ali traži još 20“, dodaje Golović. Golović je pojasnila da kada joj je Bošković u jednom od razgovora pomenuo ,,17“, da se odnosilo na uplatu od 17.000 eura koju je ona morala da izvrši.

Bošković je juče nakon razgovora burno reagovao, dodajući da 90 odsto onoga što je Čujovič ispričao nije tačno.

''Ovo je bruka! Radi se o privatnom razgovoru između mene i njega. Ja sam u tom trenutku bio vlasnik auto placa, tako da se vjerovatno taj razgovor odnosi na to'', kazao je Bošković.

Čujović je prvi bio upitan da objasni taj razgovor i rekao je da se radi o instrukciji povodom jedne od transakcija.

U optužnici je Bošković označen da je organizovao kriminalno udruženje sa Čujovićem. Od 1. januara do septembra 2013. godine, dok se nalazio u pritvoru Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, Čujović se, koristeći programerske vještine, lažno predstavljao službenicima inostranih banaka da je vlasnik žiro računa.

On je bankarskim službenicima davao instrukcije da sa deviznih računa otvorenih u inostranim bankama prenesu novac na račune više osoba.

 

Pobjeda/Portal Analitika

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.